1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİMLİK ŞOKU!
KİMLİK ŞOKU!

KİMLİK ŞOKU!

Vatandaş büyük bir şokla karşılaştı.

A+A-

Kimliği var, kaydı yok

Elinde KKTC kimlik kartı ile doğum belgesi almaya giden vatandaş büyük bir şokla karşılaştı. İçişleri Bakanlığı ve bağlı kaymakamlıkta 2336.. numaralı kimlik sahibine ait kayıt bulunamadı

Havva Canlıbel, önceki gün doğum belgesi almak için gittiği bakanlıkta akıl almaz bir olay ile karşılaştı. “233631” numaralı kimlik kartı sahibi Canlıbel’in ne bakanlıkta ne de kaymakamlıkta vatandaşlık kaydı bulundu.

KKTC kimlik kartında halen boşandığı eşinin soyadını taşıyan Havva Canlıbel, “233631” numaralı kimlik kartına göre, 7 Ocak 1989 yılında Lefkoşa’da Ortaköy’de doğdu. Kimliğinin adres bilgileri kısmında da yazıldığı gibi Canlıbel, Değirmenlik’te ikamet ediyor.

Havva Canlıbel, 2010 yılında evlendi, 2011 yılında bir çocuk dünyaya getirdi. Eşi ile anlaşamayan Canlıbel, 2012 yılında da resmen boşandı.

Oy kullanmak dahil bu güne kadar tüm resmi işlemlerde KKTC kimlik kartını kullanan Havva Canlıbel’in ne İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın resmi kayıtlarında ne de Kaymakamlık’ta vatandaşlık kaydı bulunmuyor.

Canlıbel: Devlet mevcudiyetimin cevabını vermeli

Değirmenlik’te ailesi ile birlikte ikamet eden Havva Canlıbel isimli kadın, dün gazeteye ulaşarak başından geçen akıl almaz olayı paylaştı.

Canlıbel, doğum belgesi almak üzere önceki gün İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na kimlik birimine gittiğini ancak bir saat sıra bekledikten sonra aldığı cevap karşısında şoke olduğunu kaydetti.

Havva Canlıbel, ilgili memurun “Bu kimlik numarasında bir kayıt bulunmuyor. Anne ve babana sor. Sen, 7.01.1989 Lefkoşa doğumlu olduğuna emin misin” şeklinde konuştuğunu öne sürdü.

Bakanlıkta görevli memurun bu ifadeleri üzerine Kaymakamlığa gittiğini kaydeden genç kadın, orada kaydının bulunamadığını söyledi.

Resmi bir işlem için muhakkak doğum belgesi alması gerektiğini belirten Havva Canlıbel, “Yıllardır KKTC kimlik kartı sahibiyim. Birçok kez oy kullandım. Evlendim, çocuk doğurdum, boşandım. Kimliğim bugüne kadar tüm resmi işlerde geçerli sayıldı. Şimdi nasıl olur da bana vatandaşlık kaydımın olmadığı söylenir. Bu nasıl sistem, bu nasıl devlet” diye isyan etti.
Genç kadın, “Şimdi ben var mıyım yok muyum? Mevcudiyetimin cevabını devlet vermek zorunda” dedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.