1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİMLİK TESPİTİ DOĞRU ANCAK...
KİMLİK TESPİTİ DOĞRU ANCAK...

KİMLİK TESPİTİ DOĞRU ANCAK...

KİMLİK TESPİTİ DOĞRU ANCAK...

A+A-

“KİMLİK TESPİTİ DOĞRU ANCAK BAZI KÜÇÜK KEMİKLER YANLIŞLIKLA FORİS’İN KALINITLARIYLA İLİŞKİLENDİRİLDİ”

 Kayıp Şahıslar Komitesi (CMP) bugün bir açıklama yaparak, iki bağımsız uzmanın, kayıp listelenen Georgios Foris’in kemik parçalarını incelediği ve kimlik tespitinin doğru yapıldığını ancak bazı küçük kemiklerin yanlışlıkla Foris’in kalıntılarıyla ilişkilendirildiğini tespit ettiğini duyurdu.

Kayıp Şahıslar Komitesi, kayıp listelenen bir kişinin kemiklerinin, başka kişilere ait kemiklerle birlikte kayıp yakınına verildiği yöndeki iddialar ve uzmanların yaptığı incelemenin sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Kızılhaç Uluslararası Komitesi tarafından önerilen iki bağımsız uzmanın 2-5 Mart tarihleri arasında Georgios Foris’in kemik parçaları üzerinde inceleme yaptığı, ayrıca Kayıp Şahıslar Komitesi’nin karmaşık olgulara ilişkin prosedürlerini de gözden geçirdiği kaydedildi.

Uzmanların, ön bulgularını bugün CMP, kayıp yakını ve medya ile paylaştıkları belirtildi.

“KİMLİK TESPİTİ DOĞRU”

Açıklamada, uzmanların, Foris’in kimlik tespitinin doğru yapıldığını onayladığı ancak bazı küçük kemiklerin yanlışlıkla Foris’in kalıntılarıyla ilişkilendirildiğini tespit ettiği ifade edildi.

CMP’nin, uzmanların bulgularını tamamen kabul ettiği ve aileye özürlerini ilettiğinin belirtildiği açıklamada, komitenin Foris’e ait olmayan kemikleri, kimlik tespiti yapmak üzere aldığı kaydedildi.

Açıklamada, bağımsız uzmanların vardığı sonucun CMP tarafından yürütülen ve DNA analizlerini temel alan kimlik tespiti çalışmalarının güvenilir olduğunu teyit ettiği ifade edildi.

Uzmanların gelecek hafta konuya ilişkin raporu, aileye ve CMP’ye göndereceğinin belirtildiği açıklamada, komitenin uzmanların yapacağı önerileri değerlendireceğine de vurgu yapıldı.

Açıklamada, “CMP olarak kayıp şahısların ailelerini temin etmek isteriz ki, hâlâ kayıp olanların akıbetini belirlemek için en iyi uluslararası standartlar paralelindeki çabalarımızı sürdürme kararlılığındayız” ifadesine yer verildi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.