1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KİMLİKLE GİRİŞ KALDIRILMALI”
“KİMLİKLE GİRİŞ KALDIRILMALI”

“KİMLİKLE GİRİŞ KALDIRILMALI”

Ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel doku korunmalı, Kıbrıslı Türklerin sosyal iradesini ortadan kaldırıp vatandaşlık dağıtılmamalı, kimlikle giriş uygulaması kaldırılmalı;

A+A-

 

“KIBRISLI TÜRK EMEKÇİ KESİMİ İLE İŞ İNSANLARININ VE KURUMLARININ VARLIĞI GÖZETİLEREK TERCİH EDİLMESİ SAĞLANMALI”

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, yeni hükümetten beklentilerini açıkladı.

Amca yaptığı yazılı açıklamada, dünyada yaşanan sıcak çatışmalar kadar, ülkede yaşanan ekonomik savaşın da ülke iş insanını aynı derecede etkilediğine dikkat çekerek, iflasların günden güne arttığı ülkede, kurulan geniş tabanlı hükümetten halkın ve iş insanının beklentilerinin de aynı derecede yüksek olacağını vurguladı.

Açlık sınırının altına düşmüş gelir seviyesini dengelemek, halkın refahını sağlamanın hükümetlerin görevi olduğuna işaret eden Amca, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’nin yeni hükümetten isteklerini belirlediğini kaydetti.

Amca’nın açıklamasına göre, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’nin hükümetten beklentileri şöyle:

“TOPLUMSAL PROJE ÜRETECEK KAPASİTEYE SAHİBİZ”

“Kıbrıslı Türk insanını, kendi ülkesini yönetecek ve kendi için bugüne ve yarına dair toplumsal proje üretecek kapasiteye sahip olduğu bilinmeli. Kuzey Kıbrıs’a yönelik tüm ekonomik düzenleme ve yatırımlarda Kıbrıslı Türk emekçi kesimi ile iş insanlarının ve kurumlarının varlığı gözetilerek tercih edilmesi sağlanmalıdır.                                                                                                       

“KİMLİKLE GİRİŞ KALDIRILMALI”

Ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel doku korunmalı, Kıbrıslı Türklerin sosyal iradesini ortadan kaldırıp vatandaşlık dağıtılmamalı, kimlikle giriş uygulaması kaldırılmalı, ülkeye giriş çıkışları kontrol altına alınmalı.

Kıbrıslı Türklerin ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerine müdahale edilmemeli, Kıbrıslı Türklerin laik ve sosyal değerleri bozulmamalı, dönüştürmeye dönük her türlü girişim engellenmeli.

Özelleştirme adı altında Kıbrıslı Türklere ait kamusal alanlar peşkeş çekilmemeli, kurumların çalışmaları ve gelecekleri ile ilgili karar verme yetkisini Kıbrıslı Türklerde olmalı.

Ülkenin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi adına her türlü yasal ve anayasal değişim için öncü olunmalı.

Kıbrıs sorununu kısa sürede Birleşmiş Milletler gözetiminde çözümünü ve Kıbrıslı Türklerin uluslararası alanda yerini almasına destek verilmeli.

Gayrı insani koşullarda çalıştırılan özel sektör çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirerek İLO kurallarının ülkemizde hem kamuda, hem özel sektörde uygulanmasını sağlamalıyız. İş sağlığı ve güvenliği konusunda ciddi adımlar atılmalı. Özel sektörde sendikalaşma çalışmaları başlatılmalı.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele toplumsal seferberlik boyutunda başlatılıp, devamlılığı sağlanmalıdır.

Taşeronun ve tüm esnafın borçları bir plan çerçevesinde yeniden yapılandırılıp, ödenebilir şekle sokulmalıdır.

“VERGİ ADALETİ GETİRİLMELİ”

Finans kaynaklarına ulaşım kolaylaştırılmalıdır, Ülkedeki bankalar arasındaki faiz uçurumu dengeleştirilmelidir, sicil affı getirilerek yıllar önceki yasaklar kaldırılmalıdır. Ülkeye vergi adaleti getirilmeli, dolaylı vergiler kaldırılıp, herkesin kazancına göre vergi ödemesi sağlanmalıdır.

“ÜRETİME DAYALI GÜÇLÜ BİR EKONOMİ”

Emeğimize, sermayemize, toplumsal varlıklarımıza saygı, toplumsal irademize ve bu adanın sahipleri olarak, kendi kendimizi idare etme hakkımız olmalı, üretime dayalı güçlü bir ekonomi, herkesin hesap sorabildiği, herkesin hesap verdiği, siyaset adaylarının halk tarafından aday yapıldığı ve seçildiği, kaliteli bir demokrasi, laik bir yaşam mücadelesi verebileceğimiz bir irade ortaya koyabilmeliyiz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum