1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''KİMSE ŞAŞIRMASIN AMA...''
''KİMSE ŞAŞIRMASIN AMA...''

''KİMSE ŞAŞIRMASIN AMA...''

Kıbrıslı Türklerin gizli gündemleri...kapalı kapılar ardında frenledi.

A+A-

 

Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs’ta tarafların BM gözetiminde müzakerelere yeniden başlaması sonrası Kıbrıslı Türklerin AB müktesebatına uyumu noktasında AB’nin atacağı adımlar Rum Yönetimi tarafından soğuk karşılanıyor.

Rum Yönetimi Kıbrıslı Türklerin AB müktesebatına uyumu çerçevesinde Avrupa Komisyonu’nun yapacağı çalışmaların paralel bir süreç olacağını ayrıca Kıbrıslı Türklerin bu anlamda  (AB ile ilişkiler noktasında) gizli gündemleri olduğu görüşünü Avrupa Komisyonu’na aktararak uyum çalışmalarını kapalı kapılar ardında frenledi.

Rum Yönetimi Avrupa Komisyonu başta olmak üzere AB yetkililerinin KKTC’de temaslarda bulunmasına ise sıcak yaklaşmıyor.

Zaten Rum Yönetimi tarafından her alanda bloke edilen Kıbrıslı Türklerin AB ile ilişkileri tam anlamıyla çıkmaza girmiş durumda.

AB gözlemcileri Rumların, Kıbrıslı Türklerin AB müktesebatına uyumuyla paralel bir süreç ortaya çıkacağını ve Kıbrıslı Türklerin tek taraflı AB üyeliğinin gündeme gelebileceği korkusu içinde olduklarını belirttiler.

Aynı gözlemciler AB’de aşırı sağ ve Avrupa kuşkucularının zemin kazandığı bir ortamda Kıbrıslı Türklerin AB ile ilişkilerinin çok zor bir döneme girdiğinin altını çiziyorlar.

AB gözlemcileri KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Kıbrıs’taki AB büyükelçileriyle yemekte buluşmasına sözlü nota veren Rum Yönetiminin Kıbrıslı Türklerin AB müktesebatına uyumuna karşı çıkmasının ise kimseyi şaşırtmaması gerektiğine dikkati çekiyorlar.

AB Haber

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.