1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Kimsenin inemediği çukura inen bilim insanları ilk kez konuştu: Yeni bir türe rastladık, oraya hemen geri dönmeliyiz
Kimsenin inemediği çukura inen bilim insanları ilk kez konuştu: Yeni bir türe rastladık, oraya hemen geri dönmeliyiz

Kimsenin inemediği çukura inen bilim insanları ilk kez konuştu: Yeni bir türe rastladık, oraya hemen geri dönmeliyiz

Kimsenin inemediği çukura inen bilim insanları ilk kez konuştu: Yeni bir türe rastladık, oraya hemen geri dönmeliyiz

A+A-

Dünyada daha önce hiçbir insanın inemediği Şili'deki Atacama Çukuru'na inen bilim insanları, keşfin üzerinden 2 ay geçmesiyle birlikte ilk kez konuştu. Bilim insanları, çukurda cevaptan çok soru bulduklarını ve kafalarının daha da karıştığını belirtti. Ayrıca çukurda ilk defa tanık olunan yarı saydam denizhıyarı şeklindeki bir tür gördüklerini belirten bilim insanları, detaylı araştırma için çukura hemen geri dönmek istediklerini dile getirdi.

Şili- Peru bölgesinde bulunan ve daha önce hiçbir insanın inememesi nedeniyle çok ünlü olan Atacama Çukuru'na geçtiğimiz ocak ayında ilk keşif gerçekleştirildi. Keşfin üzerinden 2 ay geçmesiyle birlikte bilim insanları ilk kez çukur hakkında konuştu. Araştırmacılar, çukurda cevaptan daha çok soru bulduklarını ve kafalarının karışık olduğunu dile getirdi. Ayrıca yeniden araştırma için acilen çukura dönülmesi gerektiği belirtildi. 

JEOLOJİK YAPILARLA KARŞILAŞTILAR 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre Şili'deki Concepción Üniversitesi'ne bağlı Milenyum Oşinografi Enstitüsü'nden araştırmacı Osvaldo Ulloa, derinlerde jeolojik yapılarla karşılaştırdıklarını söyledi. 

"YENİ BİR TÜRE RASTLADIK"

Çukurda gördüklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulloa, "Denizanasına benzeyen bir tür yarı saydam denizhıyarı gördük" diye konuştu. Uzman, bu yaratığın muhtemelen daha önce bilinmeyen bir tür olduğunu vurguladı.

1-20220322155204.jpg

"BAKTERİ TOPLULUKLARI KEŞFETTİK" 

Ulloa, "Atacama Çukuru'nda varlığından bile haberdar olmadığımız, filamentlere sahip, kimyasal ve inorganik bileşiklerle beslenen bakteri toplulukları da keşfettik" dedi.

"ORAYA GERİ DÖNMELİYİZ"

Ulloa, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu çok sayıda soruyu beraberinde getirdi: Bu bileşikler nelerdir? Bunlar ne tür bakteriler? Hiçbir fikrimiz yok. Oraya geri dönmemiz gerekiyor."

Haberler.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.