1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİMYASAL İLAÇ KULLANILMAYACAK
KİMYASAL İLAÇ KULLANILMAYACAK

KİMYASAL İLAÇ KULLANILMAYACAK

LTB, Lefkoşa sınırları içerisindeki sivrisinek ve karasinek ilaçlamalarının gerek duyulan alanlara yönelik yapılmasını kararlaştırdı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi, “haşere mücadelesinde kimyasal ilaç kullanımı” konusunda çevre örgütleri tarafından yazılı olarak sunulan görüşleri değerlendirdi.

LTB Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi ile Çevre örgütlerinin, “haşere mücadelesinde kimyasal ilaç kullanımı” konusunda yaptığı toplantı sonucunda, Lefkoşa sınırları içerisinde yapılan sivrisinek ve karasinek ilaçlamalarının saha çalışmaları yapılarak gerçekten gerek duyulan alanlara yönelik alan ilaçlaması yapılmasına, bunun haricinde alan ilaçlaması yapılmamasını kararlaştırdı.

Toplantıda ayrıca 2014 yılı itibariyle sıtma gibi salgın hastalık riski olmadıkça kimyasal ilaçlamaların tamamıyla terk edilmesine, sivrisinek ve karasinekle mücadelede sadece biyolojik ilaçlar kullanılarak kaynağında ilaçlama yapılmasına devam edilmesi de kararlaştırıldı.

Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi, toplantıda varılan kararların ise en kısa sürede Belediye Meclisi’ne sunulacağını kaydetti.

Öte yandan, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcisi George Markopuliotis ile makamında görüştü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Kıbrıs sorunu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri ve projeleri ele alındı.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.