1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KİMYASAL SİLAH KULLANILMASINA İLİŞKİN BM RAPORU
KİMYASAL SİLAH KULLANILMASINA İLİŞKİN BM RAPORU

KİMYASAL SİLAH KULLANILMASINA İLİŞKİN BM RAPORU

(BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin'in temsilcileri Suriye'nin kimyasal silahlarına ilişkin çıkarılması planlanan BMGK karar taslağını görüşmeye devam etti.

A+A-

BM GÜVENLİK KONSEYİ'NİN DAİMİ ÜYELERİ, SURİYE'NİN KİMYASAL SİLAHLARININ İMHASI İÇİN PLANLANAN BMGK KARAR TASLAĞINI GÖRÜŞMEYİ SÜRDÜRÜYOR

BM, SURİYE RAPORU KONUSUNDA RUS YETKİLİLERİN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA İLİŞKİN RUSYA MİSYONU'NDAN BİLGİ İSTEDİ

Birleşmiş Milletler, 19 Eylül 13 (T.A.K.): BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin'in temsilcileri Suriye'nin kimyasal silahlarına ilişkin çıkarılması planlanan BMGK karar taslağını görüşmeye devam etti.

ABD'nin BM Misyonu'nda gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren gayriresmi toplantının ardından içeriğe ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken daimi temsilciler görüşmelerin süreceğini belirtti.

BMGK'nın 5 daimi üyesinin temsilcileri dün de konuya ilişkin bir araya gelmiş ancak görüş ayrılıklarının sürdüğü ifade edilmişti.

Öte yandan, BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM raporuna ilişkin özellikle Rus yetkililerden gelen eleştirileri yanıtladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'un BM denetçilerinin hazırladığı raporun yanlı olduğu yönündeki iddiaları sorulan Nesirky, Ryabkov'un sözlerinin detaylarını Rusya'nın BM Daimi Temilciliği'nden istediklerini söyledi.

Rapordaki bulguların "tartışmasız" olduğunu dile getiren Nesirky, raporda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıda kullanılan roket ve kimyasal maddelerin detaylı olarak anlatıldığını kaydetti. Nesirky, "Rapordaki objektif bulgular zaten kendileri adına konuşuyor" dedi.

Genel Sekreter Ban Ki-moon'un Ake Sellström ve ekibinin profesyonelliğine tam güven duyduğunu bildiren Nesirky, heyetin mümkün olan en kısa sürede Han el-Assal ve diğer iddiaları da incelemek üzere Suriye'ye döneceğini ve nihai raporun Ban'a sunulacağını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.