1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KINAMAYLA İLGİLİ ÖNERGE HAFTAYA BIRAKILDI
KINAMAYLA İLGİLİ ÖNERGE HAFTAYA BIRAKILDI

KINAMAYLA İLGİLİ ÖNERGE HAFTAYA BIRAKILDI

Kınamayla ilgili önerge haftaya bırakıldı

A+A-

Cumhuriyet Meclisi, Rum Yönetiminin garantiler ile ilgili kararını kınama karar önerisinin ivedilikle görüşülmesini bir sonraki birleşime bıraktı… Meclis konunun parti başkanlarıyla görüşülerek, bir sonraki toplantıda oybirliğiyle geçmesini sağlamak için bu kararı aldı.

Cumhuriyet Meclisi öneri sahipleri adına UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz’un sunduğu KKTC Meclisi’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Temsilciler Meclisi’nin Garanti ve İttifak Anlaşması’nın Ortadan Kaldırılmasına Yönelik Adımın Kınanmasına İlişkin Karar Önerisi’nin Komite’de ivedilikle görüşülmesi konusunu ele aldı.

Karar önerisi üzerine söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP, TDP ve bağımsız milletvekillerinin haberi olmadan, görüşülmeden, halk adına bu kararın ivediliğinin alınmak istenmesini eleştirdi.

TDP milletvekili Hüseyin Angolemli de, Kıbrıs sorununa ilişkin karar üretilirken, tüm partilerin görüşerek karar aldığını, ancak bunun kimseyle görüşülmediğini söyledi. UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz ise, belli süre beklendiğini, bazı partilerden açıklama gelmediği için öneriyi hazırladıklarını söyledi.

Oğuz, siyasi bir menfaat ve art niyet için önerinin hazırlanmadığını, ayırma, ötekileştirme gibi bir amacın olmadığını ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Kıbrıs konusunun hassas bir konu olduğunu, Meclis’te tüm kararların konsensüs ile alındığını söyleyerek, “kötü niyet” olmadığına inandığını, konunun parti başkanlarıyla görüşülerek, bir sonraki toplantıda oybirliğiyle geçmesi önerisinde bulundu.

Oğuz, Siber’in önerisini kabul etti. Bunun üzerine tezkerenin görüşmesi gelecek haftaya ertelendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.