1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİRALAYAN KIBRISLI TÜRK AMA DESTEĞİ ALAN BİR RUM!
KİRALAYAN KIBRISLI TÜRK AMA DESTEĞİ ALAN BİR RUM!

KİRALAYAN KIBRISLI TÜRK AMA DESTEĞİ ALAN BİR RUM!

Rum yönetimi AB karşısında zorda;

A+A-

 

RUM YÖNETİMİ AB KARŞISINDA ZORDA

Bir Kıbrıslı Türk’ün, Kıbrıslı Rum’un hakkı olmamasına rağmen toprak ekimi için AB’den yıllardır destek aldığı şikayetinde bulunması üzerine, Güney Kıbrıs’ın AB karşısında zorda kalacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi haberi “Başkası Ekiyor, Başkası Destek Alıyordu... Kıbrıslı Türk Usule Aykırı Ekim Ödeneği Konusunda Kıbrıs’ı AB’ye Şikayet Ediyor... Kıbrıslı Rum Çiftçi 400-500 Bin Euro Usule Aykırı Tahsilat Yaptı” başlık ve spotlarıyla verdi.

Kıbrıslı Türk’ün ortaya koyduğu kiralama belgesinin, -Kıbrıslı Türk’ün savunduğu üzere- Kıbrıslı Rum’un ödenek aldığı toprağı, sahibi olan Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi’nden kiraladığını gösterdiğini kaydeden gazete, toprağın (patrikhaneye bağlı olan) Ay. Yoannu Hrisostomu Manastırı’na ait olduğunu ve ara bölgede “Kaimaklı-Mia Milia” (Kaymaklı-Haspolat) bölgesinde bulunduğunu aktardı.

Gazeteye göre Kıbrıslı Rum’un 400-500 bin Euro usule aykırı para aldığını savunan Kıbrıslı Türk, kendisi kiralama belgesine sahipken ve kirayı ödediğine dair makbuzu varken nasıl oluyor da Rum Tarımsal Ödemeler Örgütü’nün (KOAP) başvuru yapan ve başvurusu yıllardır onaylanan Kıbrıslı Rum’dan belge istemediğini sordu.

Gazete KOAP’ın, Güney Kıbrıs’ın AB’ye katılımıyla almaya hak kazandığı fonları eline alma ve yönetmekten sorumlu olduğu bilgisini de verdi.

Edindiği bilgilere göre KOAP’ın aynı toprak için iki ya da üç kişi destek talep edildiğinde belge istediğini ve bir kişi talepte bulunduğunda beyanının kabul ettiğini yazan gazete, KOAP’ın, bu yıl,  Kıbrıslı Türk örgüte başvurduğu ve veriler ortaya koyduğu zaman durumdan haber olduğunu söylediğini belirtti.

Konuya polis ve Hukuk Dairesi’nin de müdahil olduğunu kaydeden gazete, edindiği bilgilere göre hak sahibinin Kıbrıslı Rum değil Kıbrıslı Türk’ün olduğuna işaret edildiği belgenin de hazırlandığını yazdı.

Buna paralel olarak, KKTC’de kalan Kıbrıslı Türk çiftçilerin de destek alma hakkının olup olmadığı konusunda da görüş istendiğini kaydeden gazete, destek için başvuruda yapılan topraklar Rum tarafında bulunduğu sürece bir engelin bulunmadığı yanıtının verildiğini aktardı.

Gazete devamında Rum Hükümeti ara bölgede bulunan toprakları “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne ait olduğunu düşündüğünü ve böylece AB’den gelen desteğin bunları da kapsadığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.