1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KIRMIZI BOYALI SU
KIRMIZI BOYALI SU

KIRMIZI BOYALI SU

Eskişehir'de Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için toplanıp, yağmura yağmen AK Parti il binasına yürümek isteyen gruba polis, biber gaze ve tazyikli su ile müdahale etti

A+A-

Polisin kullandığa suya kırmızı boya katarak, göstericilerin üstüne sıktığı görüldü. Yaşanan arbede sonucu 10’dan fazla kişi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan 10 bine yakın kişi slogan attı. Araç ve tramvay yolunu trafiğe kapatıp oturma eylemi yapan kalabalıktan yaklaşık 4 bin kişi, Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi’ndeki Ak Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti.

Aralarında çocukların da bulunduğu Türk bayrakları taşıyan kalabalığın önü AK Parti il binası yakınında çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Polise, taş ve şişe atanlara grubun ön tarafında bulunanlar tepki gösterdi. Bu nedenle gruptakiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kalabalıktan bazıları da bozkurt selamıyla gazetecilere poz verdi. Sağanak halde yağan yağmura rağmen dağılmayan kalabalık İstiklal Marşı’nı okudu.

Uyarılara rağmen yürümeye devam eden kalabalığa polisler TOMA aracından basınçlı boyalı su ve biber gazı sıktı. Kaçmaya çalışan eylemcilerden 10’dan fazla kişi polisler tarafından gözaltına alındı. Dağılıp ara sokaklarda tekrar birleşmeye çalışan gruplarla polisler arasında kovalamacalar devam ediyor.

Bu arada Eskişehir’deki çeşitli semtlerde pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar ellerine aldıkları tencere, tava ve kaşıkları birlirlerine vurarak protestolara destek verdi.  Bazı evlerde de kısa süreli ışıklar yakılıp söndürüldü, aynı saatlerde araçlar korna çaldı.

Kaynak:DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.