1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIŞ GÜMBÜR GÜMBÜR GELDİ
KIŞ GÜMBÜR GÜMBÜR GELDİ

KIŞ GÜMBÜR GÜMBÜR GELDİ

Ülkenin batısında önceki gece yağan yağmurlarla birlikte, derin karanlığı yaran şimşekler vatandaşları tedirgin ederken, mükemmel doğa görüntüleri ortaya çıkardı

A+A-

Ülkeyi önceki gün etkisi altına alan yağışlı hava, bugün de devam edecek. Yağmurlarla birlikte, derin karanlığı yaran şimşekler önceki gece boyunca vatandaşları tedirgin etti.

Önceki gün başlayıp, dün de devam eden yağışlarda en fazla yağış 45 kilogramla Lefke’ye düştü. İkinci en fazla yağış, 40 kilogramla Koruçam’da görüldü.

En az yağış ise, Doğu Mesarya, Doğu Sahil ve Karpaz bölgelerinde 1-3 kilogram arası olarak görüldü.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, önceki gün öğlen başlayıp, dün sabaha kadar süren yağış miktarları ölçüldüğünde rekorun Lefke’de olduğunu söyledi.

Akdeniz bölgesine 9 kilogram olarak düşen yağış miktarının, Alevkayası’nda 5 kilogram, Boğaz’da 18 kilogram, Çamlıbel’de 4 kilogram, Girne’de 7 kilogram olduğunu ifade eden Oktay, Alsancak’ta 33 kilogram olarak ölçülen yağış miktarının Kozanköy’de 40 kilogram olarak kaydedildiğini belirtti.

Oktay, diğer bölgelerdeki miktarı da açıkladı:
“Koruçam 19 kilogram, Kalkanlı 8 kilogram, Güzelyurt 3 kilogram, Yeşilırmak 13 kilogram, Gemikonağı 24 kilogram, Lefke 45 kilogram, Taşpınar 17 kilogram, Lefkoşa 5 kilogram, Ercan 24 kilogram,  Türkeli 5 kilogram Yakın Doğu Üniversitesi Ölçüm Merkezi 9 kilogram ve Doğu Mesarya, Doğu Sahil ve Karpaz bölgeleri 1-3 kilogram arası”.

Yağışlı hava sürecek
Oktay, yağışlı havanın bugün de süreceğini belirterek havanın parçalı bulutlu, yer yer hafif yağışlı olacağını söyledi.

20, 21 ve 22 Kasım tarihlerinde havanın parçalı bulutlu olacağını ifade eden Oktay, hava sıcaklığının iç kesimler ve sahillerde 22-24 santigrat derece olarak seyredeceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.