1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIŞIN ORTASINDA EVSİZ KALDILAR
KIŞIN ORTASINDA EVSİZ KALDILAR

KIŞIN ORTASINDA EVSİZ KALDILAR

Lefke’de dün sabaha karşı elektrik kontağından çıkan yangın bir evi küle çevirdi

A+A-

Lefke’de dün sabaha karşı elektrik kontağından çıkan yangında Fadıl Nekipzade Caddesi’nde bulunan Vakıflar İdaresi’ne ait tarihi ev küle döndü.
Celal Turaç’ın kirasında olan ve Celal Turaç’ın kızı Nuray Camuz Turaç’ın kullandığı Fadıl Nekipzade Caddesi’nde No: 16/A adresindeki iki katlı ev dün saat 04.30 sıralarında çıkan yangının elektrikli battaniyedeki elektrik kontağından kaynaklandığı belirtildi. Çıkan yangın sonucu iki katlı tarihi ev küle döndü.

Canlarını zor kurtardılar…
İkametgâhın yatak odasında başlayan yangın, kısa sürede diğer bölümlere sıçradı. Yangın esnasında uyuyan Nuray Camuz Turaç ve iki oğlu, dumanların evi sarmasıyla uyanarak son anda dışına çıkarak canlarını kurtardı. Yangın sonucunda tüm eşyalar yanarak kullanılmaz hale geldi. Tahtadan yapılmış tarihi ev ise harabeye döndü. Tavanı çöken evin bazı duvarları da yıkıldı.

Yangın Atatürk Kültür Merkezi’ne de sıçradı

Yangın haberini alan Gemikonağı İtfaiye Ekipleri kısa sürede yangın yerine ulaşarak yangına müdahale etti. İtfaiyenin müdahalesi ikametgâh yanında bitişik olan Lefke Belediyesi Atatürk Kültür Merkezine sıçrayan yangını da söndürerek kontrol altına aldılar. Yangın sonucu çöken ve yol içerisine düşen ikametgâhtaki tavan ve duvarlar Lefke Belediyesi tarafından temizlenerek yol trafiğe açıldı. 

Yardım edecekler
Yangında evini kaybeden aileyi devlet kurumları sahip çıkıyor. Yangının yaşandığı yeri ziyaret eden Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, Lefke Belediye Müdürü Haluk Giray, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Güzelyurt Bölge Müdürü Levent Arıkoğlu, Lefke Sosyal Yardım Dairesi sorumlusu Muharrem Öztekin ve CTP-BG Güzelyurt İlçe başkanlığından Niyazi Düzgün ve Burhan Eraslan kısa bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda Sosyal Yardım Dairesi’nin evi yanan aileye yiyecek yardımı;  Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın beyaz eşya, yatak dolap gibi ev eşyaları yardımı yapması; Lefke Belediyesi ve Güzelyurt Kaymakamlığı aileye barınabilecekleri devlete ait bir ev veya kiralayacakları bir ev temin etmesi konusunda karar üretildi. Lefke Belediyesi ve CTP-BG yetkilileri ailenin günlük yaşama dönebilmeleri için gerekli araç gereci temin edecekleri açıkladı.


Yangının ardından geceyi komşularında geçiren aile, kendilerine kalacak yer bulununcaya kadar yakın akraba ve arkadaşlarında barınacakları öğrenildi.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.