1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KİŞİSEL SERGİ
KİŞİSEL SERGİ

KİŞİSEL SERGİ

Salih Mustafa Çizel’in “Resimsel Olgular” isimli 32’nci kişisel sergisi açıldı.

A+A-

Salih Mustafa Çizel’in “Resimsel Olgular” isimli 32’nci kişisel sergisi Lefkoşa Saçaklı Ev'de açıldı.

Serginin açılışını Meclis Başkanı Sibel Siber yaptı.

Serginin açılış törenine Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Baki Kavun, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Polis Genel Müdür 2’nci Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Lefkoşa Polis Müdürü Savaş Barbaros, bazı yetkililer ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Meclis Başkanı Siber, Mustafa Çizel’in 32’nci kişisel sergisini açmasının etkileyen bir başarı olduğunu ifade ederek, “Sergi ressam için onur, bu resimleri gören bizler için büyük zevktir” dedi.

Kıbrıs’ın tuvale mükemmel şekilde yansıtıldığını vurgulayan Siber, “Sanat bir ülkenin gülen yüzüdür. Bu nedenle her açtığım sergi, kültür sanat etkinliği bana ayrı bir mutluluk veriyor.” ifadesine yer verdi.

Bir ülkedeki sanatçı sayısının da o ülkenin güzelliğini yansıttığını vurgulayan Siber, sanata ve sanatçıya destek verilmesinin önemine işaret etti.

Salih Mustafa Çizel ise konuşmasında, yeni sergiler hazırlamak için çalışmaları olacağını ifade ederek, bu serginin açılışıyla enerji topladığını söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.