1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİŞİYE ÖZEL YASA KOMİTE'DEN DÖNDÜ
KİŞİYE ÖZEL YASA KOMİTE'DEN DÖNDÜ

KİŞİYE ÖZEL YASA KOMİTE'DEN DÖNDÜ

Kişiye özel yasa Komite'den döndü

A+A-

Girne’de yapımı süren Elexus Otel’e özel gündeme geldiği belirtilen “Şans Oyunları Değişiklik Yasa Tasarısı”nda yer alan, gazino işletecek olan otelin 5 bin yataklı olması ve gazinoyu işletecek olan işletmenin uluslararası şirket olmasını içeren maddesi hükümet tarafından dünkü komiteden geri çekildi.

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Mecliste bu konuyu gündeme getirdiğini, hükümete de bu konuda baskı yapıldığını ifade ederek, “bu sektörde 10 bin insan çalışıyor. Söz konusu tasarıda yer alan madde Genel Kurul’dan geçseydi yerel işletmeler zarara uğrayacaktı” dedi.

Tatar, “Şans Oyunları Değişiklik Yasa Tasarısı” görüşülmeye devam edilecek. Tasarıdaki bir diğer değişiklik ise ön izni bulunan 4 büyük yatırımcının yatırımlarını tamamlayamamalarından dolayı izinlerinin 2 yıl daha uzatılmasını içeriyor. Bu kişiler şu an gayrı yasal durumdadır” diye konuştu.

Öte yandan Turizm bakanını göreve davet eden turizm uzmanları, Türkiye’deki büyük reklam kampanyaları ile Ağustos ayında açılacağı ifade edilen Elexus Otel’in gelecek sezondan önce açılmayacağının bilinmesine rağmen ülkeyi ziyaret edecek olan turistler için bir aldatıcı unsur oluşturduğunu ifade ediyorlar.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Girne’de yapımı süren Elexus Otel için gündeme geldiği belirtilen “Şans Oyunları Değişiklik Yasa Tasarısı”nda yer alan, gazino işletecek olan otelin 5 bin yataklı olması ve gazinoyu işletecek olan işletmenin uluslararası şirket olmasını içeren maddesi hükümet tarafından dünkü komitede geri çekildi.

Yeni yatırımcının gazinoyu işletmek için Çin’den birileriyle anlaştığı öğrenildi.

Tatar: “Komite toplantısında geri çekildi”

Kıbrıs Postası’na açıklamalarda bulunan UBP Milletvekili Ersin Tatar, “Şans Oyunları Değişiklik Yasa Tasarısı”nda yer alan büyük gazinoların 5 bin yataklı oteller zincirine sahip olmasını ve gazinoyu işletecek olan işletmenin uluslararası şirket olmasını içeren maddesinin dünkü komite toplantısında geri çekildiğini belirtti. Tatar, söz konusu yasanın yeni yapılmakta olan bir işletme için gündeme geldiğini ifade ederek, yeni yatırımcının uluslararası şirket değil, Çin, Kazak ya da Rus olduğu belirtilen birileriyle anlaştığı ve gazinoyu çalıştırmayı planladığını söyledi. Tatar, bu konuyu araştırdığını, sadece bir işletmeye yönelik yapılan bu çalışmanın doğru olmadığını, esas o zaman mafyalaşmanın önüne geçilemeyeceğinin kendisine ifade edildiğini söyledi.

“Yerli işletmeler zarar görecekti”

Meclis Genel Kurulu’nda da konuyu gündeme getirdiğini anlatan Tatar, böyle bir uygulamanın geçerli olması halinde yerli işletmecilerin mağdur olacağını belirtti. Tatar şunları söyledi: “Bu sektörde 10 bin insan çalışıyor. Söz konusu madde Genel Kurul’dan geçseydi yerel işletmeler zarara uğrayacaktı. Ülkeye bir faydası olmayacaktı. Bu konuyu dün komitede gündeme getirdim. Hükümete de bu konuda baskı yapıldı. Hükümet bu maddeyi dün geri çekti. Tatar, “Şans Oyunları Değişiklik Yasa Tasarısı” görüşülmeye devam edilecek. Tasarıdaki bir diğer değişilik ise ön izni bulunan 4 büyük yatırımcının yatırımlarını tamamlayamamalarından dolayı izinlerinin 2 yıl daha uzatılmasıdır. Bu kişiler şu an gayrı yasal durumdadır”şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.