1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KISKANÇLIK KRİZİNE GİREN ADAM KARISINA...
KISKANÇLIK KRİZİNE GİREN ADAM KARISINA...

KISKANÇLIK KRİZİNE GİREN ADAM KARISINA...

Uyuyan karısına...

A+A-

İzmir'de, uyuyan eşini üzerine kaynar su dökerek yaraladığı suçlamasıyla yargılanan Mustafa Gökçe, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Mustafa Gökçe, müşteki Şeyda Gökçe. ve tarafların avukatları katıldı.

Mütalaası sorulan Cumhuriyet Savcısı Eren Yenice, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini ve tutukluluğunun devam etmesini talep etti.

Sanık avukatı Kazım Ayaydın, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müştekinin ifadelerinin çelişkili olduğunu, müvekkilinin mağduru yaraladığını ancak öldürme kastının bulunmadığını, isteseydi öldürebileceğini söyledi. Sanığın suçu ağır tahrik altında işlediğini savunan Ayaydın, yaralama üzerinden hüküm verilmesini ve ağır haksız tahrik indirimi yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

 

Eşi eve geç gitmiş

Eski savunmalarını tekrarladığını belirten sanık Mustafa Gökçe ise, amacının kesinlikle eşini öldürmek olmadığını öne sürerek "Şayet amacım öldürmek olsaydı bıçak, makas gibi aletler kullanabilirdim, ama kullanmadım. Yaraladıktan sonra kendisini hastaneye götürdüm" dedi.

Gökçe, yaptığı savunmada eşinin bir masaj salonunda çalıştığını ve olay gecesi eve geç gittiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığa kasten yaralama suçundan 9 yıl hapis cezası verdi, ardından bu cezayı duruşmalardaki iyi hali ve pişman olması nedeniyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Heyet, "kurulan hükme ve tevkif tarihine nazaran sanığın dosyasının Yargıtay'da temyiz aşamasının uzun süre alacağı" gerekçesiyle tahliyesine karar verdi.

Verilen cezanın onaması halinde, sanık yeniden cezaevine girecek.

Koruma istedi

Şeyda Gökçe, karar sonrası adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini toplum içine çıkamaz duruma getiren eşinin tahliye edilmesine bir anlam veremediğini ifade etti. Şeyda Gökçe, "Ben artık ölümü yakınımda hissediyorum. Devletin beni korumasını istiyorum. Sürekli korku içeresinde yaşayacağım" dedi.

Avukatı Aytekin Baltalı da, müvekkilinin kocasının oturduğu evine ve etrafına yaklaşmaması için Cumhuriyet Savcılığı'na "koruma kararı" alınması yönünde başvuruda bulunacaklarını söyledi.Şeyda Gökçe. ile Mustafa Gökçe'nin boşanma davası ise devam ediyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.