1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KISKIVRAK YAKALANDILAR!
KISKIVRAK YAKALANDILAR!

KISKIVRAK YAKALANDILAR!

Gazimağusa’da düzenlenen Göl Operasyonu’nda, 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi;

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri, Gazimağusa’nın Çanakkale Göleti’nde yaptığı operasyonda, 70 bin TL değerinde yaklaşık 1 kilo sentetic cennabionid türü uyuşturucu türü olduğuna inanılan maddeye el koydu.

“Göl Operasyonu” olarak adlandırılan operasyonda, çalıların arasına saklanmış şeffaf naylon poşet içerisindeki uyuşturucu maddenin, en az bin kişiyi zehirleyebileceği belirtiliyor.

Meseleyle ilgili, ısrarlı takip sonucu kıskıvrak yakalanan Hasan Boncuk ve Kadir Gıcık, dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkartılarak, aleyhlerine tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin edildi.

 

Kıskıvrak yakalandı!

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Fatih Kaleci’yi meseleyle ilgili yeminli şahadet vermesi için tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık Çavuş Fatih Kaleci, 26 Nisan 2014’te,  Hasan Boncuk ve Kadir Gıcık’ın tasarruflarında bulundurdukları 1 kilo uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi Gazimağusa’nın Çanakkale Gölet’indeki bir araziye sakladığını söyledi.

Fatih Kaleci, saatler süren operasyonun olgularını mahkemeye aktararak, 27 Nisan 2014’te Hasan Boncuk’un bahse konu bölgeye gelerek, uyuşturucu maddeyi sakladığı yerden alıp çantasına korken suçüstü tespit edip tutukladığını dile getirdi.

Meselenin ciddiyetine vurgu yapan Kaleci, yaklaşık 1 kilo  uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirttikten sonra, Gazimağusa’da tespit ettiği Kadir Gıcık’ı da yakaladığını kaydetti ve yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülebilmesi için mahkemeden zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk talep etti.

Yargıç Hasan Dağlı, huzurunda verilen yeminli şahadet ışığında, her iki zanlının da ilk nazarda meseleye bağlantısı olduğu yönünde bulgu yaptı ve meseleyle ilgili tahkikatın sürdürülebilmesi için her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.