1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIŞLIK MEYVELER TEZGAHLARA İNDİ!
KIŞLIK MEYVELER TEZGAHLARA İNDİ!

KIŞLIK MEYVELER TEZGAHLARA İNDİ!

Satışlar mutlu etti!

A+A-

Lefkoşa Otobüs Terminali’nde kurulan pazar yerinde,  yaz meyveleri yerini sonbahar-kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narenciye grubuna bıraktı

Devrim DEMİR

Lefkoşa Otobüs Terminali’nde kurulan Pazar yeri dün yine yoğundu. Havaların soğumaya başladığı bugünlerde, vatandaşlar kışlık sebze ve meyvelere yöneldi.

Havaların soğuması ile birlikte kışlık sebze ve meyveler tezgâhlarda yerini yavaş yavaş alıyor.

Kış aylarının vazgeçilmezi olan brokoli, ıspanak, kereviz gibi sebzeler ve nar, mandalina, greyfurt gibi meyveler ön plana çıktı.

Yaz dönemi meyvelerinin tezgâhlarda azaldığını ve şu günlerden itibaren tezgâhlarda narenciye grubu meyvelerin yer almaya başladığını aktaran pazarcılar, satışların ise beklenen seviyede olduğunu söyledi.

C vitamini ağırlıklı meyveler tercih ediliyor

Pazarcılar, vatandaşların gribal enfeksiyonlara karşı yaz sebze ve meyvelerinden daha çok kışlıkları tercih ettiğini ifade ederek,  “Kış mevsiminin yaklaşması ile kışlık sebze ve meyveler tezgâhlarımızda bulunmaya başladı. Kavun, karpuz, şeftali ve armut yerine elma, portakal, mandalina, greyfurt ve nar gibi C vitamini ağırlıklı meyveler yerini almıştır. Sebze olarak da pırasa, ıspanak, karnabahar, brokoli gibi sebzelerimiz mevcuttur. Kışlık meyvelerde gribal enfeksiyonların artması ile mandalina, portakal, greyfurt gibi C vitamini yüksek olan meyveler daha revaçta” şeklinde konuştu.

Havadis

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.