1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KİST AMELİYATI YAZILIP KÜRTAJ YAPILIYORDU”
“KİST AMELİYATI YAZILIP KÜRTAJ YAPILIYORDU”

“KİST AMELİYATI YAZILIP KÜRTAJ YAPILIYORDU”

“Kist ameliyatı yazılıp kürtaj yapılıyordu”

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen “Yasadışı kürtaj” davasının tahkikat memuru dünkü celsede, Ada Hastanesi’nde incelenen dosyalarda, kürtaj ameliyatlarına başka isim verildiğini söyledi. “2015 yılı Aralık ayı sonunda hastanenin diğer Anestezi Uzmanı Dr. O.A. yanıma geldi. Fahri Karagözlü’nün doğumla ilgili yanlış işler yaptığını söyledi. Bana ‘Fahri kasaplık yapıyor’ dedi. Ben de Fahri’yi çağırıp sordum, uyardım. Daha sonra şikayet gelmedi ben de olayın takipçisi olmadım. Keşke bunlar olmadan öğrenseydim. Polise ve Sağlık Bakanlığı’na bildirip işine son verirdim.”

Elmas TOKAY

Halk arasında “Kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı olarak sonlandırılmasıyla ilgili davanın 6 sanığın yargılandığı Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, iddia makamım ilk tanığı şahadetine dün de devam etti. Meselenin tahkikat memuru polis çavuşu Namık Kemal Baz, Ada Hospital’de incelenen ve şüpheli bulunan dosyalarda, başka ameliyat isimleri kullanılarak kürtaj yapıldığının tespit edildiğini söyledi.

Dünkü celsede, Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen 34 haftalık bebek ve diğer fetüslere ait otopsi raporları ve Ada Hospital’de uzman tarafından incelenen ve şüpheli görülen 73 dosya emare yapılanlar arasında yer alırken, sanıklar Mehmetali Tunçbilek, Rasiha Serdaroğlu’nun ifadeleri ve sanıklara ait telefon kayıtlarındaki bazı mesajların okunması, öne çıkan detaylar arasındaydı. İddia makamının mahkemeye sunduğu emare sayısı ise 73’e çıktı.

Kist ameliyatı yerine kürtaj

Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasında, dün, iddia makamının ilk tanığı meselenin tahkikat memuru polis çavuşu Namık Kemal Baz, şahadetine devam etti.

Baz, Ada Hospital Hastanesi’nde uzman tarafından incelenen dosyalar arasında “kist” ameliyatı olduğu yazan ancak, şüpheli görünen bir kadını polise ifade almak için çağırdığını söyledi. Kadının polise gelerek “kist” ameliyatı olduğuna dair ifade verdiğini anlatan Baz, daha sonra bu kadından DNA testi için kan alındığını söyledi. Baz, kadından alınan kan örneğinin, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini ve orada incelemesi yapılan fetüslerden biriyle uyumlu olduğunun tespit edildiğini anlatarak, biyolojik annesinin söz konusu kadın olduğunu kaydetti. Daha sonra kadının yeniden polise çağırıldığını anlatan Baz, kadının suçunu kabul ettiğini ve bir gönüllü ifade verdiğini ifade etti.

Baz,  Dr. Fahri Karagözlü’nün telefonunda tespit edilen, 23 haftalık hamileliğini sonlandırmak isteyen Türkiye’den bir kadınla mesajlaşmalarını mahkemeye aktardı. Ada Hastanesi’ndeki şüpheli bir dosyada, bir kadına “kist” ameliyatı yapıldığının yazdığını söyleyen Baz, aynı tarihlerde, kist ameliyatı olduğuna dair dosyası bulunan aynı isimdeki kadının, sanık Fahri Karagözlü’nün telefonuna Türkiye’den mesaj attığını, 23 haftalık bebeğinin alınması için biletini kesiğini ve KKTC’ye geleceğine dair mesajının tespit edildiğini söyledi.

Mehmeatli Tunçbilek’in ifadesi dikkat çekti

Polis çavuşu Namık Kemal Baz, dünkü şahadeti sırasında Mehmet Ali Tunçbilek’in gönüllü ifadesini mahkemeye emare olarak sundu ve ardından ifadeyi okudu.

Sanık Mehmet Ali Tunçbilek gönüllü ifadesinde şunları söyledi:

“2015 yılı şubat ayında, Almanya’dan gelen O.A. hastanede işe başladı. Fahri Karagözlü ile yıllar önce aynı okuldaydılar. Ama birbirlerini sevmezlerdi. Fahri, ilk bana ‘o gelirse ben giderim’ dedi. Ben ve eşim Verda Tunçbilek kendisine ‘O.A. benim ve eşimin tüp bebek operasyonlarına girecek’ diyerek Fahri’yi ikna ettik. O.A.’yı Sağlık Bakanlığı’na kaydettik. Hastanenin anestezi doktoru iki tane olmuştu. Fahri’nin operasyonlarına Rasiha Serdaroğlu ve diğer başka bir kadın anestezi uzmanı doktor girerdi. 2015 yılı Aralık ayı sonunda O.A. yanıma geldi. Fahri Karagözlü’nün doğumla ilgili yanlış işler yaptığını söyledi. Bana ‘Fahri kasaplık yapıyor’ dedi. Ben de Fahri’yi çağırıp sordum, uyardım. Daha sonra şikayet gelmedi ben de olayın takipçisi olmadım. Keşke bunlar olmadan öğrenseydim. Polise ve Sağlık Bakanlığı’na bildirip işine son verirdim. Eşim Verda Tunçbilek yasal sınırdaki kalp atışı duran bebeklere kürtaj yaptı.”

Sanık Serdaroğlu: Benden kas gevşetici istediler gidip verdim

“ Kürtaj davasının” dünkü celsesinde önce çıkanlar arasında sanık 6 Rasiha Serdaroğlu’un tahkikat memuru Namık Kemal Baz’a verdiği ikinci gönüllü ifadesiydi. Rasiha Serdaroğlu’nun ifadesinde kısaca şunlar yer aldı:

“2015 Aralık ayı içerisinde beni Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi aradı ve Fahri Karagözlü’nün kendisine, anestezi doktorlarının kullandığı ‘kas gevşetici’ ilacın olup olmadığını sorduğunu söyledi. Başka bir doktor da olmadığını söyledi. Ben de başka bir özel hastanede olduğumu, 10 dakika sonra Ada Hastanesi’ne gidebileceğimi söyledim. Ben gittim ama arabadan inmedim, beni bir hemşire kapıda beklerdi. Hemşireye ilacı verdim ve ayrıldım. Bu kas gevşetici ilaç hızlı etki gösterir, tok karınlı hastalara verilir. Çok hızlı felç ettiği için tüp daha hızlı takılır. Ben ilacı verirken acil sezaryen olduğunu düşündüm. Bu ilaç oksijen verilmeden ve aspiratör takılmazsa felç eder. Ayşegül İşbilen beni aradı Fahri Bey’in ameliyatı yapmadığını, hastanın vazgeçtiğini söyledi.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.