1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KITOB, ÜYE OTELLERİN HAZİRAN AYI DOLULUK ORANLARINI AÇIKLADI
KITOB, ÜYE OTELLERİN HAZİRAN AYI DOLULUK ORANLARINI AÇIKLADI

KITOB, ÜYE OTELLERİN HAZİRAN AYI DOLULUK ORANLARINI AÇIKLADI

KITOB, üyesi turistik konaklama tesislerinin Haziran ayı doluluk oranlarının “minimum” düzeyde arttığını açıkladı.

A+A-

“HAZİRAN 2013’E GÖRE YÜZDE 1.5 ARTAN TÜM OTELLERİN DOLULUK ORANI, MAYIS 2014’E GÖRE YÜZDE 16 ORANINDA ARTTI”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), üyesi turistik konaklama tesislerinin Haziran ayı doluluk oranlarının “minimum” düzeyde arttığını açıkladı.

KITOB, Haziran 2013’e göre yüzde 1.5 artan tüm otellerin doluluk oranının, Mayıs 2014’e göre yüzde 16 oranında arttığını kaydetti. Birlik, geçen yılın aynı dönemine göre küçük otel doluluklarında yüzde16 oranında düşüş, büyük otellerin doluluklarında ise yüzde 13 oranında artış gözlemlediğini bildirdi.

Konuyla ilgili KITOB açıklamasına göre, beş yıldızlı büyük tesislerin dolulukları Haziran 2014’te yüzde 85 oranında gerçekleşti. Geçen ay, Haziran 2013’e göre yüzde 13; Mayıs 2014 ayına göre ise yüzde 18 oranında artış yaşandı.

Küçük otellerin Haziran 2014 ayı doluluk oranı yüzde 47 olarak tespit edildi. Geçen ay, Haziran 2013’e göre yüzde 16 azalma gözlenirken, Mayıs 2014’e göre yüzde 9 oranında artış gözlemlendi.

Tüm otellerin doluluk oranı ortalamasının yüzde 66 olduğunu açıklayan KITOB, geçen mayıs ayında küçük otellerin doluluklarında gözlemlenen yüzde 4’lük düşüşün bu ay yüzde 16’ya yükselmesinin dikkat çekici olduğunu bildirdi.

KITOB, bir önceki aya göre küçük otellerdeki doluluk artışının yüzde 9 oranında olmakla birlikte gecen yılın doluluk düzeyinin yakalanmayışını ve azalışın yüzde 16 oranında olmasını ise şu şekilde yorumladı:

“Sağlıklı bir yorum için bakanlığın önümüzdeki günlerde çıkaracağı Haziran 2014 istatistiklerinin de bilinmesine ihtiyaç vardır. Bu verilerin çıkmasını müteakip küçük otellerdeki konaklamaların yolcu girişlerindeki düşüşün sonucu veya konaklamaların müstakil villalar dahil diğer tesislere kayıp kaymadığı konusu da yorumlanabilecektir.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.