1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIVANÇ BUHARA, DENEY İÇİN KAFATASI ÇALDIRDI
KIVANÇ BUHARA, DENEY İÇİN KAFATASI ÇALDIRDI

KIVANÇ BUHARA, DENEY İÇİN KAFATASI ÇALDIRDI

Mezar açıldı, kafatası bulunamadı... Dün mahkemeye çıkarıldılar, Serbest kaldılar ;

A+A-

 

Kafatası soruşturmasında tutuksuz yargılanma

Geçitkale’de 2011 yılında Mehmet Ahmet’e ait mezarın Belediye Eski Başkanı Kıvanç Buhara’nın isteği üzerine açılarak kafatasının çalınmasıyla ilgili tutuklanan Kıvanç Buhara, Sonuç Kunna, Hasan Çavuş ve İlker Çakır dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Geçitkale’de 2011 yılında Mehmet Ahmet’e ait mezarın Belediye Eski Başkanı Kıvanç Buhara’nın isteği üzerine açılarak kafatasının çalınmasıyla ilgili olarak ortaya atılan iddiaların, önceki gün Savcılık ve polis gözetiminde konu mezarın yeniden açılmasıyla birlikte doğrulanmasının ardından dönemin Belediye Başkanı Kıvanç Buhara, mezarı açan Sonuç Kunna, Hasan Çavuş ve İlker Çakır tutuklandı.

“Kamu sağlığı, defin ve mezardan çıkarma yasası altında cesetlerin defnedilmesini ve mezardan çıkarılmasını düzenleyen yasaya aykırı hareket” ettikleri gerekçesiyle tutuklanan eski Kıvanç Buhara, Sonuç Kunna, Hasan Çavuş ve İlker Çakır dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar ve serbest bırakıldılar.

Kıvanç Buhara, deney için kafatası çaldırdı

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Ali Tosun, 3 Aralık 2012 tarihinde zanlı Sonuç Kunna’nın polise bazı beyanlarda bulunduğunu söyledi. Tosun, zanlı Kunna’nın verdiği beyanda Geçitkale Belediyesi’nde çalıştığı sırada, yine belediyede Ustabaşı olarak çalışan zanlı Hasan Çavuş’un kendisine gelerek dönemin belediye başkanı olan zanlı Kıvanç Buhara’nın, diş hekimliği eğitimi alan oğlunun deney yapabilmesi için Geçitkale Mezarlığı’nda eski bir mezardan bir kafatası almasını rica ettiğini açıkladı.

Tosun, yine zanlı Kunna’nın, zanlı Kıvanç Buhara’nın isteğini yerine getirmek için zanlı Hasan Çavuş ve İlker Çakır ile birlikte Geçitkale Mezarlığı’na gidip Mehmet Ahmet’e ait mezarı dozerle kazdıktan sonra, kafatasını alarak zanlı Buhara’ya teslim ettiklerini beyan ettiğini açıkladı.

 

Mezar açıldı, kafatası bulunamadı

O dönem zanlı Kunna’nın beyanları üzerine tahkikat başlattıklarını belirten Polis Çavuşu Ali Tosun, olayın doğru olup olmadığının araştırılabilmesi için mezarın açılmasının gerektiğini, ancak bunun da Bakanlar Kurulu kararı gerektiren bir durum olduğundan dolayı gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi.

Neticenin 2014 yılı içerisinde geldiğini belirten Tosun, konu mezarın 9 Eylül’de tekrardan açıldığını ve mezarda yapılan incelemede insan iskeletine ait kemiklerin düzensiz bir şekilde olduğu, mezarın dozerle kazıldığı ve kafatasının olmadığının tespit edildiğini açıkladı. Konuyla ilgili soruşturmanın derinleştirildiğini belirten Tosun, zanlı Kıvanç Buhara, Sonuç Kunna, Hasan Çavuş ve İlker Çakır’ın tutuklandıklarını açıkladı. Tahkikatın tamamlandığını belirten Tosun, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Serbest kaldılar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlılar Kıvanç Buhara, Sonuç Kunna, Hasan Çavuş ve İlker Çakır’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve zanlıların 10’ar bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi.

 

Kıvanç Buhara: “Basına saygım sonsuz…”

Mahkeme çıkışında basına açıklamada bulunan Kıvanç Buhara “Basına saygım sonsuz. Özellikle Yeni Düzen’e saygım sonsuz” şeklinde konuştu.

Zanlı Hasan Çavuş ise mahkeme çıkışında 53 yaşında olduğunu ve poliste bir kaydı bile olmadığını söylerken, zanlı Sonuç Kunna ise “Adalete güvenim sonsuzdur. İçim de rahat, vicdanım da” dedi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.