1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIZILYÜREK: ‘BENI AKINCI ATAMADI’
KIZILYÜREK: ‘BENI AKINCI ATAMADI’

KIZILYÜREK: ‘BENI AKINCI ATAMADI’

Kızılyürek: ‘Beni Akıncı atamadı’

A+A-

Hem Anastasiadis’in danışmanlığını yapan, hem de KKTC müzakere heyetinde yer alan Niyazi Kızılyürek, kendini savundu.Kıbrıs Rum Üniversitesi’nde İnsan Bilimleri Dekanı olan ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e danışmanlık yapan Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek’in, aynı zamanda Kıbrıs Türk müzakere heyetinde yer aldığına ilişkin iddialar geniş yankı uyandırdı.
Simerini gazetesine göre, Milliyet gazetesinde yayımlanan haberi yorumlayan Kızılyürek, Türk heyetine yardımcı olduğunu inkar etmezken “ancak beni Akıncı atamadı”dedi. 
Kızılyürek, söz konusu göreve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından atandığını reddederken, tüm konunun, KKTC’de federal çözümün ileriye götürülmesini hedefleyen bir inisiyatifle ilgili olduğunu ifade etti.
Kızılyürek; Kıbrıs Rum tarafına bilgi verip vermediği ve Anastasiadis’in danışmanı olarak, bunun, çalışmayı nasıl etkileyeceği şeklindeki bir soru üzere, kurumsal bir pozisyonun söz konusu olmadığını bu nedenle bilgilendirmenin gerekli görülmediğini söyledi.
Kızılyürek ayrıca haberde yer alan Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinin ise bu konuyla ilgili olmadığını, geçmişte de benzer görüşmelerin gerçekleştirildiğini ifade etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.