1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘KIZIM BENİ BEKLİYOR’
‘KIZIM BENİ BEKLİYOR’

‘KIZIM BENİ BEKLİYOR’

''Elinizi ayağınızı öpeyemi beni bırakın''

A+A-

 

Gazimağusa’ya bağlı Ergenekon köyünde 21 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen ev açma ve sirkat meselesi ile ilgili tutuklu sayısı üçe çıktı.

Gazimağusa’da dün öğle saatlerinde Cuma Çiçek ile Abdülmenat Ulutepe’yi mahkeme huzuruna çıkaran polis, öğleden sonra tutukladığı Mustafa Tözüz isimli zanlıyı da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

İlk olarak iki zanlı Cuma Çiçek ve Abdülmenat Ulutepe’yi  mahkeme huzuruna çıkaran Geçitkale Polis Karakolunda görevli polis memuru  Şükrü Ömürlü, zanlıların 21 Şubat 2015 tarihinde Ergenekon köyünde meydana gelen sirkat olayı ile mehtaldar olduklarını söyledi.

Ulutepe gönüllü ifade verdi

Ömürlü, zanlı 2 Abdülmenat Ulutepe’nin gönüllü ifade vererek olayı anlattığını belirtti.
Abdülmenat’ın verdiği gönüllü ifadeye göre zanlı 1 Cuma Çiçek’in, Mustafa Tözüz ve zanlı 2 Abdülmenat ile beraber olay gecesi Ergenekon köyüne gittiklerini, Cuma Çiçek’in araçtan indiğini, diğer zanlıların araçta beklediklerini ve bir süre sonra Cuma Çiçek’in telefon ile arayarak “iş tamamdır, gelip beni” alın dediğini söyledi. Cuma Çiçek’in olayda kullandığı tornavida ile eldivenlerin arandığını belirten Ömürlü, Cuma Çiçek’in daha önce adaya Kadir Karaman ismi ile giriş yaptığını ve 21 ev açma, sirkat suçu işlediğini, mahkeme tarafından teminata bağlanarak serbest bırakılmasının ardından yasadışı yollardan KKTC’yi terkederek yargılanmaktan kaçtığını söyledi.

Yarısını kardeşine vermiş

Cuma Çiçek’in sirkat edilen 4 bin TL’nin 2 bin 500 TL’sini kardeşi Ahmet Çiçek’e verdiğini tespit ettiklerini söyleyen Ömürlü, mesele ile ilgili aranan şahsın ve kayıp olan emarelerin bulunduğunu söyleyerek zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 4 gün ile sınırlandırdı.

“Kızım her gün ağlıyor”

Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı 1 Cuma Çiçek, çok pişman olduğunu söyleyerek, “başta mahkemeniz olmak üzere tüm halkınızdan özür diliyorum” derken, duruşma süresince ağlayan zanlı 2 Abdülmenat Ulutepe, “elinizi ayağınızı öpeyim, kızım her gün baba diye ağlıyor, yardımcı olun yuvam dağılacak”  diyerek tutukluluk süresine itiraz etti.

Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 4’er gün süre ile poliste tutuklu kalmaların izin ve emir verdi.

Mustafa Tözüz’de öğleden sonra tespit edildi

Öte yandan meselenin aranan zanlılarından Mustafa Tözüz’de dün öğleden sonra tutuklanarak Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Tözüz’ün hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.