1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KIZIMIN KANINI HANGİ ELİNLE TEMİZLEDİN!
KIZIMIN KANINI HANGİ ELİNLE TEMİZLEDİN!

KIZIMIN KANINI HANGİ ELİNLE TEMİZLEDİN!

Kızımın kanını hangi elinle temizledin!

A+A-

 

Süreyya Karabulut, kızı Münevver'in öldürülmesini 'Körebe' isimli kitapta anlattı. Baba, Cem Garipoğlu'nun annesine "Kızımın kanını hangi elinle temizledin?" diye sormuş.

CEM Garipoğlu tarafından öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un yazdığı ‘Körebe: Kızım Münevver’in Ardından’ isimli kitap gelecek hafta okurla buluşacak. Kitapta birçok bilinmeyen nokta gün ışığına çıkıyor. Münevver’in annesi Nagehan Karabulut, kızının ölüm haberini şu şekilde anlatıyor: “Eve gelen doktor kızımın öldüğünü söyledi. Kafede birinin bıçaklandığını biliyordum. 'Benim kızım mı?' diye ağladım. ‘Yok. Kızın görgü tanığıydı. Ama kalp krizi geçirdi. Son nefesinde yanındaydım. O kadar güzel bir kızdı ki, yaşasaydı onu oğluma alırdım’ dedi. Yüreğim dağlana dağlana dinliyordum. ‘Ve şunu söyledi: Ailem bana hakkını helal etsin.’ Sözde Münevver doktorla konuşmuş ve son sözü bu olmuş” 

KELEBEK GİBİ... 
Süreyya Karabulut, eşinin ağzından, kızını defnettikleri gece yaşadıkları olayı yazdı:  “Bir kelebek pencerenin dışında, tık tık cama vuruyordu. Bir şey konuşulmadığından her ses yankılanıyordu. Camı açtım ve ‘Hoşgeldin kızım’ dedim. Herkes bakıyordu. Kelebek içeri girip dolaştı. Omzuma kondu. Dokunmadan sevdim.” 

'RANGE ROVER VERELİM'   
Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ile görüşmesini anlatıyor: “Tülay Garipoğlu çok ısrar edince buluşmayı kabul ettim. Açıkçası ne yüzle gelecek diye düşünüyordum. Soğuk bir selamlaşmanın ardından ‘Bizim iki trilyonumuz yok. Neyim varsa al. Kesinlikle çocuklarıma dokunma, Zaten ölmüşüm, istersen canımı al. Cem kendini öldürse de kurtulsak, bu iş kapansın’ dedi., Ayfer Garipoğlu’nun verdiği sözleri tutmadığını hatırlattım. ‘Kasayı açalım, altınları verelim. Range Rover'ı oğlunun üzerine yaptır’ dedi. Derin bir nefes alıp sordum: ‘Kızımın kanını hangi elinle temizledin? Nasıl vicdanın sızlamadı?' Yemin ediyor ‘Ben yapmadım’ diyordu. ‘Temizliği kim yaptı?’ dedim. Çok acıdır, bile bile yalan söyledi.”

ÖĞRETMENDEN İKİ SEVGİLİ İÇİN AŞK MEKTUBU
En dikkat çeken Münevver’in öğretmeni Deniz hocaya ayrılan bölüm… Münevver sevgilisi Cem’i öğretmeniyle tanıştırmış. Kısa sürede Münevver ve Cem’in sırdaşı olan Deniz öğretmen cinayetten bir süre önce internette ikili için bir aşk mektubu yazdı: “Sevdiğim iki insana... Masal kahramanları, iki aşık, iki çocuk, iki yürek , iki bakış, sözlerin değil gözlerin gücü adeta... Erkek… Gururlu, kartal kanadı taşıyor yüreğinde. Bakışları anlam yüklü. Konuşmaya gerek yok aslında.. Uykusuz gecelerimin sebebi sensin, uzak ülkelerin kokusunu unutmak istediğimde, sesini duymak istiyorum. Tutuyorum kendimi gitmiyorum. Gidemiyorum.  Sensiz kalmak korkutuyor, alıştım sana…  Kadın… Güçlü... Kasırgaları savurur bedeni, duygularına hakim olamıyor bazen, bu kadar çok bağlanmak yıkmasın seni? Aklımı alıp giden sensin..." 

KİTABIN ADI CEM'İN YENGESİNDEN
KİTABIN adının ‘Körebe’ olmasının da ilginç bir hikayesi var. Ayfer Garipoğlu, Cem’in firari olduğu dönemde buluştuğu Süreyya Karabulut’a, “Cem ve Münevver o gün evde körebe oynamışlar” demiş. Bu konuşmadan esinlenen Süreyya Karabulut da kitabın adını “Körebe” koymaya karar verdiğini söylüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.