1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIZINA 4 YIL BOYUNCA TECAVÜZ ETTİ Mİ... YOKSA?
KIZINA 4 YIL BOYUNCA TECAVÜZ ETTİ Mİ... YOKSA?

KIZINA 4 YIL BOYUNCA TECAVÜZ ETTİ Mİ... YOKSA?

4 yıl boyunca kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan polis memuru;

A+A-

 

“Babama komplo kurdu”

Geçtiğimiz Haziran ayında 4 yıl boyunca üvey kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan polis memuru Kader Güneri’nin oğlu, babasına komplo kurulduğunu iddia etti… Kader Güneri’nin oğlu Selçuk Güneri, babasının üvey evladını sokaklardan toplayıp eve götürdüğünü savundu… Güneri, babasının polis karakolunda darp edildiğini iddia ederek, darp raporu almak istediğinde ise polisin oralı olmadığını söyledi…

Mağusa’ya bağlı İncirli köyünde 18 yaşındaki üvey kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle, Haziran ayında polis memuru Kader Güneri tutuklanmıştı.

Güneri’nin oğlu Selçuk Güneri, babasının üvey kızıyla hiçbir zaman ilişkiye girmediğini söyledi. Üvey kızın, özgür bir yaşantı sürme peşinde olduğunu kaydeden Güneri, babasının eşine ve üvey kızına her zaman sahip çıktığını ileri sürdü. Güneri, “Babamın, karısının adına kurduğu bir kaymak şirketi var. İmalathanede bu kız ile kaymak yapıyorlardı. Gece 01.30 civarında polis evi bastı ve babamla kızı mutfakta uyurken buldu. Polis, haklarında şikâyet olduğunu söyledi ve onları karakola götürdü. Karakola gittiklerinde Kader Güneri’nin yanına, sabaha yakın soruşturma subayı gider ve Güneri’yi ifade vermesi için zorlar. Zorladıkları için babam ifade vermedi” şeklinde konuştu.

 “Polis karakollarında kamera yok”

Ülkemizdeki polis karakollarında, özellikle ifade odalarında güvenlik kamerasının olması gerektiğine dikkat çeken Selçuk Güneri, babasının başına torba geçirilerek darp edildiğini ve ifadesinin alındığını iddia etti. Selçuk Güneri, “Bu olay daha polis bültenine düşmeden, Dörtyol Polis Karakolu’ndan biri gazetelere bilgi verdi. Babam mahkemeye çıktı ve tutukluluk süresi aldı. Eski avukatımız, polise kimden şikâyet aldığını sordu. Polis, şikâyeti saat 01.30’da kızdan aldığını söyledi. Araya savcı, hâkim ve avukat girerek, kızın erkek arkadaşının şikâyet ettiğini söyledi.

 “Olayın komplo olduğunu düşünüyoruz”

Babasının üvey kızıyla hiçbir şekilde ilişki yaşamadığını anımsatan Selçuk Güneri, babasının komploya kurban gittiğini söyledi. Güneri, “bu kız normal yaşantısı düzgün olmayan bir kızdır. Defalarca Kader Güneri’den bonzai istedi. Bu kız, sürekli olarak özgür yaşama düşkün ve hep diskolara gitmek isteyen birisidir. Kader Güneri, Mağusa Karakolu’nda kimliği belirsiz kişiler tarafından, mahkemeye çıkarılmadan bir gün önce darp edildi. Darp raporu almak istedi fakat hiç kimse oralı olmadı. Bu kız 2012 yılında evden kaçmıştı. Eğer ona tecavüz edilmiş olsaydı, neden o zaman polise söylemedi de 4 sene bekledi?” ifadelerini kullandı.

Cezaevinde

 Mağusa’ya bağlı İncirli köyünde 18 yaşındaki üvey kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle, Haziran ayında tutuklanan polis memuru Kader Güneri, mahkeme tarafından 3 ayı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmişti. 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.