1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIZINI GÖRMEK İÇİN GELDİ ANCAK BEDELİ AĞIR OLDU...
KIZINI GÖRMEK İÇİN GELDİ ANCAK BEDELİ AĞIR OLDU...

KIZINI GÖRMEK İÇİN GELDİ ANCAK BEDELİ AĞIR OLDU...

SOS’te kalan kızını görmek için KKTC'ye giriş yaptıktan sonra tutuklandı...

A+A-

 

İhraç emri ile 2008 yılında KKTC’den ihraç edilmesine rağmen düzenlediği sahte TC nüfus cüzdanıyla 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde KKTC’ye giriş yapan sanık Ahmet Seviner, önceki gün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte davranışla kayıt temin etme” ve “KKTC’ye kanunsuz giriş yapma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Seviner, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çocukları için sahte kimlikle KKTC’ye gelmişti…

Sanık Ahmet Seviner, daha önce “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan yargılanarak 1 yıl hapis cezasına mahkum edilmiş ve 6 Şubat 2008 tarihinde ihraç emri kararı ile KKTC’den ihraç edilmişti. Daha sonra sanık Seviner, çocuklarının SOS Çocuk Köyünde bulunduğu gerekçesiyle 28 Ağustos 2014 tarihinde Ali Bitmezoğlu adına düzenlediği sahte TC nüfus cüzdanı ile Mağusa Limanı’ndan KKTC’ye giriş yapmıştı. 19 Ekim 2014 tarihinde ihbar alan polis sanık Ahmet Seviner’i Lefkoşa’da kaldığı evde tespit ederek tutuklamıştı.

Güzeler: “10 yıla kadar hapis cezası öngörülür…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Ahmet Seviner’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Yasa koyucunun sahtelenmiş resmi belgeyi tedavüle sürme suçu için 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirten Güzeler, “Sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme” suçunun son derece ciddi ve vahim suç türlerinden olduğunun altını çizdi. Hiç kimsenin devletin otoritesine ve işleyişine karşı gerçeğe aykırı resmi belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme, sahte davranışla kayıt sağlama ve KKTC’ye kanunsuz giriş yapmaya hakkı olmadığını vurgulayan Güzeler, son zamanlarda bu tür suçların oldukça yağın hale gelen suç türleri arasına girdiğinin gözlemlendiğini belirtti. Sağın 2008 yılında ihraç emri ile KKTC’den ihraç edilmesine rağmen sahte kimlikle KKTC’ye giriş yaptığını anımsatan Güzeler, sağına hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceği kanaatine vardıklarını belirterek, sanığı 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.