1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIZINI KAÇIRMAK İSTEYEN BABA, KENDİNİ YAKTI
KIZINI KAÇIRMAK İSTEYEN BABA, KENDİNİ YAKTI

KIZINI KAÇIRMAK İSTEYEN BABA, KENDİNİ YAKTI

Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü

A+A-

Sirkat suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacak kızını İngiliz Üsler bölgesine kaçırmak isteyen baba Akyar Sınır Kapısı’nı geçemedi. Kızını kurtarmak isterken kendi de suçlu durumuna düşen baba Ali Albakri ve Zalihe Albakri dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis tarafından mahkemeye çıkarılan Zalihe Albakri cezaevine gönderilirken baba Ali Albakri teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Gizlice kaçırmak istedi

Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Vedat Bilginaylar, zanlı1  Zalihe Albakri’nin gündemde olan sirkat davası nedeni ile K.K.T.C dışına çıkması mahkeme kararı ile yasak olduğu halde, zanlı 2 Ali Akbakri’nin yardımı ile EA 086 plakalı araçla beraber 29 Ocak Salı günü saat 10.30’da Gazimağusa’da Akyar sınır kapısından gizlice İngiliz üsler bölgesine geçmeye teşebbüs ettiğini söyledi.

Serbest kalırsa yine kaçabilir

Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın bittiğini aktaran Bilginaylar, zanlı 1 Zalihe Albakri’ nin gündemde olan sirkat davası bulunduğunu ve bu dava dolayısı ile mahkeme tarafından teminata bağlanarak serbest kaldığını, ancak kaçmaya teşebbüs ettiğini söyledi. Serbest kalması halinde Zalihe Albakri’nin yine kaçmaya teşebbüs etmesinin kuvvetle ihtimal olduğunu aktaran Bilginaylar, Zalihe Albakri’ nin 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep ederken, baba Ali Albakri’ nin uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti.

“Herşeyi babam hazırladı”

Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı Zalihe Albakri, kendisinin hiç bir şeyden haberi olmadığını, herşeyi babasının ayarladığını ve kendisinin ne olup bittiğini sınır kapısında anladığını söyledi. Baba Ali Albakri ise “çok bunaldım ve böyle bir şey yaptım” demek ile yetindi.

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlı Zalihe Albakri’ nin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verirken, baba Ali Albakri’ nin 2 bin TL nakdi kefalet ve K.K.T.C vatandaşı muteber 1 kefilin 50 bin TL’ lik şahsi kefaleti şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.