1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC 30 YAŞINDA...
KKTC 30 YAŞINDA...

KKTC 30 YAŞINDA...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 30’uncu yıldönümünde ilk tören Atatürk Anıtı’nda yapıldı.

A+A-

EROĞLU: “KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, TÜM KURUMLARI İLE ÖRNEK BİR DEVLET OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLEMEKTEDİR.”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 30’uncu yıldönümünde ilk tören  Atatürk Anıtı’nda yapıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve üst düzey yetkililer, Türk Barış Kuvvetleri Komutanı İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Baki Kavun ve bazı bakanlar ve milletvekilleri,  şehit yakınları, gaziler, sivil toplum örgüt ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan tören, sırasıyla saygı duruşu, saygı marşı ve istiklal marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Tören, Anıt Özel Defteri’nin imzalanması ile sona erdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Yüce Atatürk,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıldönümünde huzurunda bulunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.

Devletimiz, tüm dünyanın uygulamakta olduğu haksız ambargolara rağmen, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuz desteği ile her geçen gün daha da gelişmektedir.

Kıbrıs Türk Halkı’nın, vermiş olduğu varoluş mücadelesi sonunda, kendi kendini yönetme hakkını kullanarak kurmuş olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tüm kurumları ile örnek bir devlet olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Bu mutlu günde, aziz hatıran önünde bir kez daha minnet, şükran ve saygı ile eğiliyoruz.”

İSEN

TC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ise şunları yazdı;

“Aziz Atatürk,

Kıbrıs Türk Halkı’nın şanlı mücadelesinin en mukaddes eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıldönümünü, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle fikir ve gönül birliği içinde gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Kıbrıs Türk Halkı’nın dirayetli devlet adamlarının önderliğinde bağımsızlığı için yıllarca mücadele verilen ve aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ilelebet var olmaya ve yücelmeye devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin,  bu eşsiz mücadelesinde Kıbrıs Türk Halkı’na karşı ahdi ve tarihi sorumluluğunu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirme kararlılığını manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ediyor, aziz hatıranız önünde minnet ve saygıyla eğiliyorum.”

YAKUT

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ise şunları yazdı;

“Büyük Önder Atatürk,

Kıbrıs Türkü’nün yarım yüzyıllık hürriyet, eşitlik ve kendi kaderine sahip çıkma mücadelesinin, en anlamlı sonucu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıldönümünü, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle güç ve gönül birliği içinde kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletinin bugüne dek olduğu gibi, gelecekte de Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin hürriyet ve refahının teminatı olmaya devam edeceğini ve sorumluluklarını hassasiyetle yerine getireceğini huzurunuzda bir kez daha teyit ediyoruz.

Kıbrıs Türk’ünün haklı davası için verilen mücadeleye olan inancımızı bu vesileyle tekrarlıyor, bu anlamlı günde aziz hatıranız önünde minnet ve tazimle eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun..”

TURMUŞ

TSK Temsilcisi Orgeneral Ahmet Turmuş ise,

“Ebedi ve Eşsiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

Zulüm ve haksızlıklar karşısında zorlu ve onur dolu bir mücadele vererek, bağımsızlığına kavuşan kahraman Kıbrıs Türk Halkı’nın büyük fedakarlıklarla kurmuş olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 30’uncu yıldönümünde, büyük bir gurur ve coşkuyla huzurunuzdayız.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinmiş büyük Türk Milleti’nin bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkı; şanlı mücadelesini laik, demokratik ve modern bir devlet kurarak taçlandırmış ve kanıyla vatanlaştırdığı bu kutsal topraklarda kendi yönetimi altında huzur ve barış ortamında yaşamaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, Türk Milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs Türk Halkı’na, dün muharebe meydanlarında omuz omuza çarpışarak verdiği desteği, bugün ve gelecekte huzurlu bir güven ortamında kalkınma ve ilerleme yolunda da ilerlemeye devam edecektir.

Mücahit ve kahraman Kuzey Kıbrıs Türk Halkı’nın hak ve menfaatlerinin sonuna dek  korunması yolunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin istikrar ve güvenliğini sağlama vazifemizi sizin ilke ve devrimlerinizden aldığımız güçle yerine getirme azim ve kararlılığıyla huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun...”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.