1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC 31 YAŞINDA…
KKTC 31 YAŞINDA…

KKTC 31 YAŞINDA…

Yarın için program şu şekilde;

A+A-

 

KKTC’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

RESMİ KUTLAMALAR BUGÜN SAAT 12.00’DE CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN KONUŞMASIYLA BAŞLAYACAK

DR. KÜÇÜK VE DENKTAŞ’IN ANIT MEZARLARINDA BUGÜN TÖREN DÜZENLENECEK

CUMHURBAŞKANI EROĞLU YARIN TEBRİK KABUL EDECEK

LEFKOŞA VE DİĞER İLÇELERDE DE YARIN TÖRENLER YAPILACAK

CUMHURİYET BAYRAMI KÜLTÜREL VE SPORTİF ETKİNLİKLERLE DE KUTLANACAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 31’inci yıldönümü, tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den gelecek heyetler, Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ortak olacak.

Kıbrıs Türk halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarlarında da törenler düzenlenecek.

TÜRK YILDIZLARI’NDAN GÖSTERİ

Türk Yıldızları Gösteri Ekibi, KKTC’nin 31’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında yarın gösteri yapacak, KTBK ile GKK bandoları ücretsiz konserler verecek.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Yıldızları Gösteri Ekibi, yarın Lefkoşa ve Gemikonağı üzerinde tören geçişi, ardından 15.30-16.30 saatleri arasında Girne üzerinde gösteri uçuşu icra edecek.

FIRKATEYN VE DENİZALTI ZİYARETE AÇILACAK

Ayrıca yarın Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gelibolu Fırkateyni ile TCG Burakreis Denizaltısı Girne Turizm Limanı’nda, TCG Bora Hücumbotu ise Gazimağusa Ticari Limanı’nda ziyarete açılacak. Ziyaretler 10.00–12.00 ile 14.00–17.00 saatleri arasında yapılabilecek.

TCG Gelibolu Fırkateyni’ne ulaşım, Girne Antik Limanı’ndan (Yat Limanı) Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından sağlanan deniz vasıtasıyla yapılacak.

Kutlamalar çerçevesinde, KTBK Bölge Bando Komutanlığı yarın Girne Atatürk Anıtı önünde saat 13.30’da, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, aynı gün saat 16.00’da Maraş, Gazimağusa’da halka açık konser verecek.

RESMİ KUTLAMALAR EROĞLU’NUN KONUŞMASIYLA BAŞLAYACAK

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) radyo ve televizyonundan bugün saat 12.00’de yapacağı konuşmayla başlanacak.

Aynı saatte 21 pare top atışı yapılacak.

DR. KÜÇÜK’ÜN ANIT MEZARI’NDA TÖREN

Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Mezarı’nda bugün saat 15.00’te tören düzenlenecek.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasından sonra, saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.

Tören, Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla tamamlanacak.

DENKTAŞ’IN ANIT MEZARINDA TÖREN

KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf  Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’ndaki tören ise, bugün  saat 15.30’da gerçekleştirilecek.

Denktaş’ın anıt mezarındaki törende de, protokol sırasına göre çelenkler sunulacak ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.

Tören, Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erecek.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN TEBRİK KABULU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarın sabah saat 09.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda tebrik kabul edecek.

LEFKOŞA ŞEHİTLER ANITI’NDAKİ TÖREN

Cumhuriyet Bayramı’nda Lefkoşa’daki ilk tören Şehitler Anıtı önünde saat 08.00’de yapılacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sona erecek.

ATATÜRK ANITI’NDAKİ TÖREN

Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndaki 15 Kasım töreni ise saat 09.30’da başlayacak.

Törende, protokol sırasına göre çelenkler Anıt’a sunulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla tören sona erecek.

DR. FAZIL BULVARI’NDA RESMİ GEÇİT TÖRENİ

Cumhuriyet Bayramı’nda Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda Resmi Geçit Töreni yapılacak.

Tören, saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun tören birliklerini denetlemesiyle başlayacak.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti temsilcisinin yapacağı konuşmaların  ardından, Yeşilırmak ve Erenköy’den getirilen bayraklar Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na takdim edilecek.

Alayköy Folklor Derneği’nin gösterisinin ardından tören, resmi geçitle sona erecek.

MAĞUSA’DAKİ TÖRENLER

Gazimağusa’daki kutlamalara saat 13.55’te Zafer Anıtı’nda başlanacak. Törene Polatpaşa Bulvarı’nda devam edilecek.

Zafer Anıtı’ndaki tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayacak.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Polatpaşa Bulvarı’ndaki tören ise, saat 14.25’te protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayacak.

Namık Kemal Lisesi’nden bir öğretmen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak.

Bir öğrencinin şiir okuyacağı törende, 4’üncü Piyade Alay Komutanlığı’ndan bir subay, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak.

Ardından tören geçişi gerçekleşecek. GKK Bandosu’nun gün nedeniyle vereceği konser, 20 Temmuz Meydanı’nda saat 16.00’da yapılacak.

GÜZELYURT’TA İKİ TÖREN DÜZENLECEK

Güzelyurt’ta Atatürk Anıtı ve Müze önünde 2 ayrı tören düzenlenecek.

Atatürk Anıtı önündeki tören saat 13.45’te protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayacak. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek. Özel defterin imzalanmasının ardından tören sona erecek.

Müze önündeki tören saat 14.15’te başlayacak. Tören birliklerinin ve halkın bayramı kutlanacak. Garnizon Komutanlığı adına konuşma yapılacak törende, Kaymakamlık adına da bir konuşma gerçekleştirilecek.

Bir öğrenci günle ilgili şiir okuyacak. Halk dansı gösterisinin ardından resmi geçit töreni yapılacak ve tören sona erecek.

GİRNE

Girne Atatürk Anıtı önündeki tören ise saat 14.00’te başlayacak. Protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başlayacak törende, saygı duruşunda bulunulacak, ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Tören birlikleri, okullar ve halkın bayramının kutlamasının ardından şiirler okunacak, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Tören resmigeçitle son bulacak.

İSKELE’DEKİ TÖREN

İskele Ecevit Meydanı’ndaki tören, saat 15.00’te Atatürk Anıtı’na protokol sırasına göre Atatürk çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Tören birliklerinin ve halkın bayramı Kaymakam, Komutan ve Belediye Başkanı tarafından kutlanacak. İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Şehit İlker Karter İlkokulu, Bekirpaşa Lisesi ve İskele Ticaret Lisesi öğrencileri günle ilgili şiir okuyacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri 28’inci Mekanize Piyade Tümeni Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan bir subay günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşa yapacak. Tören, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterisi, ardından da tören geçidi ile devam edecek.

İskele Belediyesi törenden sonra, İskele Belediye Gazinosu’nda kutlama kokteyli verecek.

“CUMHURİYET SERGİSİ VE KONSERİ 2014” 18 KASIM’DA AKM’DE YER ALACAK

15 Kasım etkinlikleri çerçevesinde, “Cumhuriyet Sergisi ve Konseri 2014”  de yapılacak.

Cumhuriyet Sergisi ve Konseri’nin beşincisi, 18 Kasım Salı günü Atatürk Kültür Merkezi’nde halka ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi başkanlığında organize edilen 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Kültür Dairesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Sergisi’nin açılışını, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından yapılacak.

Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda saat 18.30’da yer alacak açılışta, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğrencilerinden Eda Çetin, Gülseren Palaz, Oğuz Aslantürk ve Oğuzhan Şendağ müzik dinletisi sunacak.

Sergide eserleri yer alacak sanatçılar, Batu Gündal, Bülent Salderay, Erman Karagöz, Eser Keçeci, Feridun Işıman, Gamze Anıl, Gökçe K. Şekeroğlu, Gönen Atakol, Gürkan Gökaşan, Hikmet Uluçam, Hüseyin Özinal, İpek Denizli Karagöz, Kemal Behçet Caymaz, Mustafa Öztunç, Mustafa Hastürk, Özden Selenge, Özge Ertanın, Selma Gürani, Serkan İlseven, Şenol Özdevrim, Türksal İnce, Uğurcan Akyüz, Ülviye Karabaşak ve Yücel Yazgın olacak.

Sanatçıların değişik tekniklerle ürettiği ve kendi seçtikleri resim çalışmalarından oluşacak sergi, 28 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar izlenebilecek.

Serginin ziyaret edilmesinin ardından, saat 19.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nin Konferans Salonu’nda Cumhuriyet Konseri başlayacak.

Aynı kapsamda, Kültür Dairesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Konseri’nde ise, opera sanatçıları Dilşad Asadova, Laden İnce, piyanistler Atakan Sarı, Gözdem İlkay, Tolga Erzurumlu ve Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası Trio’da Nurten Ersever, Hüseyin Altan ve Nalan Iğdır sahne alacak.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ay  sonuna kadar devam edecek.

RAUF RAİF DENKTAŞ HEYKELİ’NİN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILACAK

Etkinlikler çerçevesinde pazar günü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Heykeli’nin açılış töreni de yapılacak.

Ercan Havaalanı Rauf Denktaş Bulvarı Çemberi’nde yer alacak açılış töreni saat 09.00’da gerçekleştirilecek.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.