1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC 32 YAŞINDA...
KKTC 32 YAŞINDA...

KKTC 32 YAŞINDA...

KKTC’nin 32’inci kuruluş yıl dönümü kutlama mesajı yayımlanmaya devam ediyor.

A+A-

KUTLAMA MESAJLARI...

KKTC’nin 32’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle kurum, kuruluş ve dernekler kutlama mesajı yayımlamaya devam ediyor.

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan,   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sağladığı bağımsızlık, özgürlük, demokrasi içinde insanca yaşama imkânlarının sürekliliğinin, öncelikle milletin birlik ve beraberliğinin devamına ve bunun için de Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde olmaya bağlı olduğunu ifade etti.

İşcan, Kuzey Kıbrıs Türk halkının 21. yüzyıldaki en önemli hedeflerinden birinin de Atatürk’ün belirlediği ideallere ulaşmak içim milli ve manevi değerlere Atatürk mantığı ve duyarlılığıyla sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

RAUF RAİF DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Latif Akça, Kıbrıs Türkü’nün adada var olacaksa 15 Kasım’ı buna temel yapması gerektiğini vurgulayarak, KKTC’nin ilelebet payidar olacağını belirtti.

Akça,  başta Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere 15 Kasım 1983'te Cumhuriyet'in ilanında fiilen görev alanları saygı ve sevgi, hayatta olmayanları ise  rahmetle andı.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü de,    KKTC Devleti’nin 32.kuruluş yıldönümünü, onur ve gururla kutladıklarını belirterek  “Bugün varlığımızın ve gelecek güvencemizin yegane teminatı egemen Cumhuriyetimizin şemsiyesidir” ifadelerini kullandı.

Rum tarafına gerçekleri görme çağrısı yapan Ömürlü, .KKTC Devleti’nin varlığının, ayrılık değil, Rumların Enosis hedefli saldırıları ve soykırım girişimlerinin sonucu ve hukuksal bir hak olduğunu kaydetti

ŞEHİT AİLELELERİ VE MALUL GAZİLER DERNEĞİ

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da mesajında,”KKTC’nin 32’nci yıldönümünde mutluyuz, özgürüz, gururluyuz. Bizleri özgürlüğümüze kavuşturan Anavatanımız Türkiye’ye ve onun bağrından çıkan Türk silahlı Kuvvetleri’ne bağlılığımızı böyle bir günde bir kez daha yineleriz. Yaşasın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti!” ifadelerini kullandı.

İSKELE BELEDİYESİ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk varlığının ve egemenliğinin simgesi olan KKTC’nin sonsuza dek yaşayacağını ve bayrakların gururla dalgalanacağını ifade etti.

“Biz Kıbrıs Türk Halkı 15 Kasım 1983 tarihinde, tüm unsurlarıyla işleyen, örnek demokrasilerden birini kurmayı başardık” diyen Sadıkoğlu,  15 Kasım’ın Kıbrıs Türk halkı için özgürlük anlamına geldiğini kaydetti.

Sadıkoğlu,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Milli Mücadele’nin liderleri; Dr. Fazıl Küçük ve Osman Örek başta olmak üzere; vatan toprağı uğruna gözünü dahi kırpmadan hayatını kaybeden tüm şehitlere rahmet, gazilere şükranlarını sundu.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün de, birçok milletin kendi devletini kurabilmek ve huzur içinde yaşayabilmek için büyük uğraşlar ve canlar vermekte olduğunu belirterek “Devletimiz en büyük güvencemizdir” dedi.

Cumhuriyetin ilanından bu yana KKTC halkının yaşamış olduğu sıkıntılara rağmen bu meşakkatli yoldan dönmeyişinin vatana gönülden bağlılığının simgesi olduğunu vurgulayan Aygün, tüm halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.