1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC ABU-DHABİ TEMSİLCİSİ GÖREVİNDEN ALINDI
KKTC ABU-DHABİ TEMSİLCİSİ GÖREVİNDEN ALINDI

KKTC ABU-DHABİ TEMSİLCİSİ GÖREVİNDEN ALINDI

Bakanlar Kurulu, KKTC Abu-Dhabi Temsilcisi Müsteyde Devrim Korhan’ı görevden aldı;

A+A-

 

KKTC ABU-DHABİ TEMSİLCİSİ MÜSTEYDE DEVRİM KORHAN GÖREVİNDEN ALINDI

Bakanlar Kurulu, KKTC Abu-Dhabi Temsilcisi Müsteyde Devrim Korhan’ı görevden aldı.

Resmi Gazetede yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, Korhan, 1 Ekim tarihi itibariyle Lefkoşa’da, Dışişleri Dairesi Merkez Örgütü’ndeki görevine dönecek.

Müsteyde Devrim Korhan, KKTC Abu-Dhabi Temsilciliği görevine 16 Eylül 2013 tarihinde atanmıştı.

DEVLET HASTANESİNE DOZ KALİBRATÖR CİHAZI ALINDI

Bakanlar Kurulu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Birimi’nde, kullanım ömrü dolan Doz Kalibratör Cihazı’nın, yenilenmesi kararı da üretti. Karara göre, Sağlık Bakanlığı’na yeni cihazın temini konusunda yetki verildi.

ESNAFA DESTEK 

Bakanlar Kurulu, esnafa yönelik kredi programı uygulanması kararı da aldı. Bakanlar Kurulu, ülke ekonomisinde tarım ve sanayi dışında kalan esnaf ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin desteklenmesi ve birliklerin güçlendirilmesi kapsamında KKTC Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği veya Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası üyesi olan esnafa ucuz finansman sağlanması amacıyla karar üretti.

Buna göre, Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Merkez Kooperatif Ltd.’e 500 bin TL ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Yardımlaşma ve Teminat Kooperatif Ltd.’e 500 bin TL aktarılması kararı alındı.

Kararda, söz konusu tutarın, kaynak aktarma işleminin gerçekleştiği tarihten itibaren 12 ay ödemesiz, 24. Ayın sonunda 250 bin TL ve 36. Ayın sonunda 250 bin TL olmak üzere kooperatifler sorumluluğunda KKTC Merkez Bankası Reel Sektör Geri Dönüş Hesabına ödenmesi yer alıyor.

KARAYOLLARI DAİRESİ BİLDİRİSİ

Resmi Gazetede yer alan Karayolları Dairesi Bildirisi’ne göre, trafik yol güvenliği ve kamu düzeni bakımından gerekli olduğundan, yaz ve kış mesai saati uygulandığı sürede, mesai saati başlamadan bir saatlik süre içerisinde ve mesai bitiminden yarım saatlik süre içerisinde 5 bin kilogram ve üzerindeki ağırlıkta olan kamyonların, ilçe şehir merkezlerine girişleri yasaklandı.  

Daire, belirtilen saatlerde 5 bin kilo ve üzeri iş makinelerinin Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, İskele, Gazimağusa şehir içi yollarında seyretmelerini men etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.