1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KKTC, AMBARGOLARI SPORLA YIKACAK
KKTC, AMBARGOLARI SPORLA YIKACAK

KKTC, AMBARGOLARI SPORLA YIKACAK

GENÇLİK VE SPOR BAKANI ATASAYAN: "UMARIM GENÇLERİMİZ KENDİLERİNE BİR HEDEF KOYAR VE BU AMBARGOLARI DELMİŞ OLUR"

A+A-

"SPOR OYUNLARI, HEM DIŞARIDAN GELEN İNSANLARIN ÜLKEYİ TANIMALARI HEM DE KKTC GENÇLERİ İLE KAYNAŞMALARI BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Birinci Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üniversite Spor Oyunları'nın uluslararası ambargo altında bulunan KKTC’de yapılamasına ilişkin, "Umarım gençlerimiz kendilerine bir hedef koyar ve bu ambargoları delmiş olurlar" dedi.

Atasayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKTC'ye uygulanan ambargoların ülkeyi her yönden etkilediğini ifade ederek, özellikle spor alanında uygulanan ambargoların gençleri sportif alanlarda yarışma imkanından yoksun bıraktığını söyledi.

Oyunlara 8 ülkeden sporcuların katılmasının ülke gençleri için önemli olduğuna dikkati çeken Atasayan, oyunların KKTC'de yapılmasında emeği geçen anavatan Türkiye'ye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür etti.

"Bu tablo, KKTC gençlerinin özlediği bir durumdu" diyen Atasayan, spor oyunlarının hem dışardan gelen insanların ülkeyi tanımaları hem de KKTC gençleri ile kaynaşmaları bakımından çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Atasayan, oyunların geleneksel hale gelmesini istediklerini ifade ederek, KKTC gençlerinin de başka ülkelerdeki müsabakalara katılmasını arzu ettiklerini kaydetti.

“KKTC'DE ÖĞRENİM KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Atasayan, son yıllarda özellikle yüksek öğrenim konusunda çok önemli mesafeler katettiklerini belirterek, Türkiye'nin de katkılarıyla birçok ülkede tanıtımlar yapıldığını, üniversitelerdeki 47 bin olan öğrenci sayısının bu yıl 55 bin seviyelerine geldiğini anlattı.

Türkiye'de uygulamaya koyulan Fatih Projesi'nin, yapılan işbirliği ile özellikle akıllı tahtaların KKTC'ye gelişinin sağlandığına dikkati çeken Atasayan, şunları söyledi:

"Şu anda ülkeye 300 tane akıllı tahta geldi ve orta okulların tümüne takıldı. Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ülkemizi ziyaretiyle de önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmeler sonrası yaptığımız mutabakatta da 400 tane daha akıllı tahtanın KKTC'ye gelmesi yönünde anlaştık. Bu tamamen Türkiye'nin kendi Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yapılacak bir projedir. Bu proje ile çocuklarımızın çağdaş eğitimi yakalamasını hedefliyoruz. Elektronik ortamda derslerini yapabilmelerini ve dünyada her yerde uygulanan çağdaş eğitimi yakalamak için böyle bir yatırım yapılmıştır."

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.