1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC BİR SKANDALA DAHA İMZA ATTI!
KKTC BİR SKANDALA DAHA İMZA ATTI!

KKTC BİR SKANDALA DAHA İMZA ATTI!

KKTC BİR SKANDALA DAHA İMZA ATTI!

A+A-

KKTC Su Sporları Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Ortaokul ve Liselerarası Yüzme Şampiyonası’nın ilk gün sonuçlarını iptal etti.

KURAL DIŞI DAVRANILDI:

MHK Başkanı Aytekin Zekai, “Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi Levent Ilgın; kural dışı davranarak Merkez Hakem Komitesi’nin yarışlar öncesi yaptığı toplantıya katılmayan ve sporcu listesini göndermeyen bir okulun sporcularını, müsabakaların başlamasına 5 dakika kala havuz içine girerek yarıştırmak istemiştir” dedi

HAKEMLERE DİREKTİF VERDİ:
MHK Başkanı Aytekin Zekai, “Eğitim Bakanlığı görevlisi Levent Ilgın müsabakalar sırasında sporcuların yüzme kuralları dışına çıkarak yapacakları tüm hataların, hakemler tarafından görülmemesi talebinde bulunmuştur” ifadelerini kullandı

“HAKEMLER YARIŞLARDAN ÇEKİLDİ”:
Zekai: Bu talep karşısında federasyon yetkilileri, kuralların dışına çıkılamayacağı ve tüm yetkinin MHK’de olduğu cevabını vermiştir. Söz konusu olayların hakemlik onuru ve ahlakı ile bağdaşmaması nedeni ile Merkez Hakem Komitesi Başkanı öncülüğünde müsabakalarda görev alan tüm hakemler yarışlardan çekilme kararı almıştır

KKTC Su Sporları Federasyonu Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaokul ve Liselerarası Yüzme Şampiyonası’nın ilk gün sonuçlarını iptal etti.
Teknik toplantıya katılmayan ve müsabakalara katılma başvurusu yapmayan British School’un Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi Levent Ilgın tarafından yarışmaya katılmak istenmesi federasyon ile bakanlık arasında gerginlik çıkmasına neden oldu.
Yüzme Federasyonu yetkililerinin, British School’un tasnif dışı yarışabileceğini söylemesine rağmen, Eğitim bakanlığı yetkilileri ise müsabakalara katılma izni verdi.
Bunun üzerine federasyonu Yüzme Şampiyonası’nın ilk gün sonuçlarını iptal etti.
Yaşanan olay ile ilgili olarak Merkez Hakem Komitesi Başkanı Aytekin Zekai şu açıklamayı yaptı:
29 - 30 Aralık 2014 tarihlerinde yapılması planlanan, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaokul ve Liselerarası yüzme müsabakalarının ilk günü olan 29 Aralık 2014 müsabakaları aşağıdaki nedenlerden dolayı iptal edilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi Levent Ilgın; kural dışı davranarak Merkez Hakem Komitesi’nin yarışlar öncesi yaptığı toplantıya katılmayan ve sporcu listesini göndermeyen bir okulun sporcularını, müsabakaların başlamasına 5 dakika kala havuz içine girerek yarıştırmak istemiştir.
Bu olayı, yükümlülüklerini yerine getiren diğer okullara haksızlık olacağı ve kuralların dışına çıkılacağını söyleyerek kabul etmeyen Merkez Hakem Komitesi Başkanına; müdahale ve hakaret ederek, havuz dışına çıkmasını söyleyip, tüm hakem kontrolünün kendisinde olduğunu ve çıkmadığı takdirde yarışları iptal edeceğini söylemiştir.
Ayrıca müsabakalardan önce KKTC Su Sporları Federasyonu yetkilileri ile görüşen Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi Levent Ilgın müsabakalar sırasında sporcuların yüzme kuralları dışına çıkarak yapacakları tüm hataların, hakemler tarafından görülmemesi talebinde bulunmuştur. Bu talep karşısında federasyon yetkilileri, kuralların dışına çıkılamayacağı ve tüm yetkinin MHK’de olduğu cevabını vermiştir.
Söz konusu olayların hakemlik onuru ve ahlakı ile bağdaşmaması nedeni ile, Merkez Hakem Komitesi Başkanı öncülüğünde müsabakalarda görev alan tüm hakemler yarışlardan çekilme kararı almıştır.

Okullar tepkili
Aylardır yüzme yarışlarına hazırlanan diğer okullar ise, hem ortaokullarda hem de liselerde yarışmanın iptal edilmesine tepki gösterdi. Bakanlık ve British School arasındaki anlaşmazlığın faturasını günlerdir yarışmalara hazırlanan öğrenciler ödedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.