1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC DEVLET HASTANELERİNDE GREV!
KKTC DEVLET HASTANELERİNDE GREV!

KKTC DEVLET HASTANELERİNDE GREV!

Halkımızın sağlıklı yaşam hakkını hiçe sayarak, sağlıktan ve

A+A-

Halkımızın sağlıklı yaşam hakkını hiçe sayarak, sağlıktan ve sağlık personelinden tasarruf yapanları protesto etmek için yarın, 22 Mayıs Perşembe günü sağlıkta örgütlü olduğumuz tüm hastanelerde Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu, Mağusa, Girne Akçiçek ve Cengiz Topel Hastanelerinde 07.00-14.00 saatleri arasında grev yapılacaktır. Saat 09.30’da KAMU-SEN’de toplanılarak meclis önüne yürünecek ve basın açıklaması yapılacaktır.

KAMU-SEN üyesi ebe ve hemşirelerimizin katılacağı eyleme, acil vakalar için yeterli sayıda ebe ve hemşiremiz görevde olacaktır.

Yedi yıl önce ön lisans hemşire okulunu kapatanlar, devlette kadrolu olarak çalışan ön lisans mezunu hemşirelerden de lisans öğrenimini tamamlamalarını istemiş ve hemşirelerimizin büyük çoğunluğu da ailelerinden, bütçelerinden fedakarlık yaparak lisans öğrenimlerini tamamlaşmışlardı…

Yedi yıldır artık mezun vermeyen ön lisans IV.Derece hemşire kadrolarında yaklaşık 280 boş ve kullanılmayacak olan kadroya karşılık, devlette geçici hemşire olarak çalışan 54 ön lisans mezunu hemşire bulunmaktadır.

Bu 280 kullanılmayacak kadrosunun 220’si III.Derece Yüksek Hemşire kadrosuna aktarılabilirlerdi… Böylece açılan 40 kişilik yüksek hemşire sınavında başarılı olan ancak kadro yetersizliği nedeni ile kadrolarını alamayan 175 kişi de ilave 18 yeni kadro dışında devlete hiçbir ek külfet gelmeden hak ettikleri kadrolara geçebilirlerdi.

Ancak bunun yapılması yerine hazırda kullanılabilecek 29 Yüksek Hemşire kadro yetkisi de ön lisansa verilerek, hem 175 kişinin önü tıkanmış, hem 54 geçici hemşirenin sınav sonrası kaos yaşamasına zemin hazırlanmış ve hem de, arkadan gelecek lisans mezunu hemşirelerin işleri zorlaştırılmıştır.

Çok zor koşullarda ve riskli görevlerde uzun saatler çalışmak zorunda kalan hemşirelerimize 18 kadroyu vermeyerek kaos yaratanlar, parti militanlarına sınavsız, duyurusuz kadro yaratarak istihdam edebiliyorlar ve yeni müdürler atayabiliyorlar.

Hemşirelerimiz artık ambulans şoförlüğü, röntgen teknisyenliği, eczacı kalfalığı, sekreterlik, odacılık gibi görevler yapmak istemiyorlar ve hemşirelerimiz, artık çağdaş ülkelerdeki meslektaşları gibi, mesleklerinde branşlaşıp, uzmanlaşmayı istiyorlar.

Biz de KAMU-SEN olarak, ebe ve hemşirelerimizin bu haklı istek ve mücadelelerinde onlarla birlikte sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Umarız ve dileriz ki; azımsanamayacak kadar doktor vekilimiz olan meclisimiz birlikte çalıştıkları ebe ve hemşirelerimizin haklarının teslim edilmesi için gerekli hassasiyeti göstersinler.

Mehmet Özkardaş

Genel Başkan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.