1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC, DÜNYANIN EN BÜYÜK KİTAP FUARINDA
KKTC, DÜNYANIN EN BÜYÜK KİTAP FUARINDA

KKTC, DÜNYANIN EN BÜYÜK KİTAP FUARINDA

KIBRISLI TÜRK YAZARLAR “FRANKFURT KİTAP FUARI”NDA

A+A-

Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük kitap fuarı olarak bilinen 65. Kitap Fuarı’nda Kültür Dairesi’nin organizasyonuyla “Kuzey Kıbrıs Yayınları Standı” açıldı. Fuara, Kıbrıslı Türk yazarlarını temsilen Doç. Dr. Ümit İnatçı ve Ejdan Sadrazam katılıyor.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 9 Ekim’de başlayan fuar, 13 Ekim’e kadar sürecek.

Fuara Kıbrıslı Türk yazarlarını temsilen Doç. Dr. Ümit İnatçı ve Ejdan Sadrazam katılırken, Milli Kütüphane'ye her sanatçının yeni yayınından 6 eser vermesiyle oluşturulan Fuar Koleksiyonu'nda yer alan yayınlar arasından seçilen bir dermeyle “Kuzey Kıbrıs Yayınları Standı” açıldı.

Dünyanın 100’ü aşkın ülkesinden gerek ülke, gerekse yayımcı olarak toplamda 7 bin katılımcının stant açtığı fuarda, Kültür Dairesi’nin hazırlayıp dijital olarak bastırdığı, Milli Kütüphane’deki Fuar Koleksiyonu’nda yer alan kitapların tanıtıldığı kitap kataloğu da CD olarak dağıtılıyor.

Fuar kapsamında KKTC’den iki yazarın konuşmacı olarak yer alacağı bir söyleşi de düzenlenecek.

Ülke ve yayınevlerinin katıldığı, yayınevleri ve yazarların çeviri, kitap yazımı gibi anlaşmalar da yaptıkları, ülkelerin kitaplarının ve yazarlarının tanıtıldığı fuar, ilk üç gün profesyonellerin ziyaretine, son iki gün de halkın ziyaretine açılacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.