1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC, EXPO 2016’DA...
KKTC, EXPO 2016’DA...

KKTC, EXPO 2016’DA...

Kktc, Expo 2016 ' da...

A+A-

Antalya’da Cuma günü resmi açılışı gerçekleşen ve Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliğini taşıyan EXPO 2016 içerisinde yer alan KKTC Kültür Evi ve Bahçesi’nin yapım çalışmaları devam ediyor.

Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve beraberindeki heyet, KKTC’ye ayrılmış sahada yapımı devam eden çalışmaları inceledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı açıklamasına göre, EXPO süresince ziyarete açık olacak ve daha sonra da kalıcı olarak alanda yer alacak KKTC Kültür evinde Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan eşyalar yer alacak. Bu kapsamda; yatak odası, oturma odası, mutfak ve sergi odasını oluşturan eşyalar Antalya’ya ulaştırıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Kültür Evinin bahçesine eski Kıbrıs evlerinde bulunan su kuyusu ve köy fırını yerleştirilmesi planlanıyor.

Ayrıca bahçe düzenlemesinde Kıbrıs’a özgü bitkilerin fidanları ekilmeye başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Kıbrıs Türk Kültürünü yansıtan kalıcı bir eseri EXPO bünyesine kazandıracak olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkurt, Kültür evinin tamamlanmasının ardından alanı ziyaret eden turistlerin alanda bulunan 50’ye yakın ülkenin evlerinin yanında KKTC Kültür evini de ziyaret etme fırsatı bulabileceğini ifade ederek, bunun ülke turizmini de büyük bir kazanım sağlayacağını söyledi.

Günler öncesinden başta Kültür Dairesi olmak üzere Orman Dairesi ve ilgili tüm kurumların büyük bir özverisi ile yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkurt, emeği geçen herkese ve EXPO’da KKTC’nin diğer ülkelerle birlikte yer almasına fırsat veren Türkiyeli yetkililere teşekkür etti.

ÇOCUK ŞENLİĞİNDE KKTC’Yİ ŞEHİT YALÇIN İLKOKULU TEMSİL ETTİ

EXPO 2016 kapsamında Geleneksel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliği TRT’nin canlı yayını ile EXPO kongre merkezinde gerçekleşti.

Şenlikte KKTC’yi Lefkoşa Şehit Yalçın İlkokulu temsil ederken, okulun gösterisi büyük beğeni topladı.

EXPO 2016 kapsamında Antalya’da temaslarda bulunan KKTC heyeti de öğrencilerin gösterisini izledi.

Heyette; KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, KKTC Antalya Turizm temsilcisi Münir Korman, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Çevre Koruma Dairesinde görevli Çevre Uzmanı Servet Nazlı ve Kültür Dairesi araştırma görevlisi Dr. Fatoş Giritli bulunuyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.