1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KKTC FRANKFURT KİTAP FUARI’INDA YER ALDI
KKTC FRANKFURT KİTAP FUARI’INDA YER ALDI

KKTC FRANKFURT KİTAP FUARI’INDA YER ALDI

KKTC FRANKFURT KİTAP FUARI’INDA YER ALDI

A+A-

KKTC, dünyanın en büyük kitap fuarı olarak anılan Frankfurt Kitap Fuarı’nda stant açtı.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, bu yıl 8-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fuarda, Kıbrıs Türk yazın hayatını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla Daire’nin koordinasyonunda açılan Kuzey Kıbrıs Yayınları Standı’nda, yerli yayınlardan oluşan bir derme sergilendi. Stantta Bakanlığa bağlı Berlin Turizm Tanıtım Ofisi’nden Emrah Günen görev yaptı.

1949 yılından beri düzenlenen 66’ıncı Frankfurt Kitap Fuarı’na, Kıbrıs Türk yazarlarını temsilen, İngilizce, Yunanca, Almanca, Fransızca, Hollandaca ve Litvancaya çevrilen öykü ve şiir kitaplarının yanında, çevirileri de bulunan Gürgenç Korkmazel, yayınevlerini temsilen ise çoğunlukla yabancı dilde kitaplar yayınlayan yayımcı Ali Rüstem katıldı.

KKTC standında yer alan derme, KKTC yazın sanatçıları ve araştırmacıları tarafından yazılan veya yayımcısı KKTC’den olan araştırma ve edebi türündeki kitaplardan oluşturuldu.

KKTC standında, Kültür Dairesi tarafından Türkçe ve İngilizce bastırılan, kapak tasarımını Ümit inatçı ile Mehmet İlkerli’nin hazırladığı kitap katalogu ve kitap ayraçları dağıtıldı.

Yayınevleri ve yazarların çeviri, kitap yazımı antlaşmaları yaptığı, kitapların ve yazarların tanıtıldığı Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında Ağustos ayından Kasım ayına kadar 3 bin’den fazla etkinlik organize ediliyor. Yüzü aşkın ülkeden 7 bin yayımcının katıldığı fuarın ilk üç günü profesyonellere son iki günü ise halkın ziyaretine açılmıştı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.