1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC HALKI AÇLIK SINIRIRIN ALTINDA!
KKTC HALKI AÇLIK SINIRIRIN ALTINDA!

KKTC HALKI AÇLIK SINIRIRIN ALTINDA!

Bunu KKTC halkına yapan...

A+A-

 

İZCAN: “HÜKÜMET İNSANIMIZI AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAMAYA MAHKUM ETTİ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, parlamenter yapının, seçim sisteminin ve siyasetin tamamen iflas ettiğini savunarak, “Bu hükümet halk nezdinde siyaseten yalancıdır” dedi.

İzcan, hükümeti insanları açlık sınırı altında yaşamaya mahkum etmekle suçladı.

BKP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, İzcan katıldığı bir televizyon programında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

1 Eylül’den itibaren sendikaların ‘göç yasasına’ karşı başlatacağı açlık grevi ile ilgili hükümetin sessiz kaldığını savunan İzcan, “Hükümetin hiçbir konuda sesi çıkmıyor. Aslında esas sorun hükümetin ortada olmamasıdır.

Muhalefetteyken karşı çıktıkları göç yasasını hükümete geldikten sonra harfiyen uygulayan CTP- BG ile DP-UG hükümeti, emekçi, üretici, turizmci, hayvancı ve çiftçiyi açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etmiştir. Kamu ve özel arasındaki uçurum her geçen gün büyürken, kamu çalışanları da kendi içinde bölünüp birbirine düşürülmüştür” dedi.

İzcan, açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilen asgari ücretli ve dar gelirlinin yaşam standartlarını yükseltmek yerine milletvekillerinin maaşına 500 TL artış yapıldığını iddia etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Hükümet Ankara ile imzalanan ekonomik paketi harfiyen uygulayarak, tüm sektörleri, asgari ücretli ve dar gelirliyi açlığa mahkum etmiştir. Tasarruf politikaları bahane edilerek dar gelirlinin hayat standardı daha da aşağıya çekilirken, kendi yandaşları ve seçim kampanyalarında destek alacakları işadamlarına 68 milyon TL’lik stok affı yapılması uyguladıkları iki yüzlü siyasetin göstergesidir. Maliye Bakanı ve Başbakan vergi affının gerekçelerini halka açıklamak zorundadır” dedi.

Parlamenter yapının, seçim sisteminin ve siyasetin tamamen iflas ettiğini ileri süren İzcan şöyle konuştu:

“Kendi yaptığı programa bile uymayan, Ankara hükümetinin direktifleriyle hareket eden bu hükümetin, sosyal, ekonomik ve siyasi politikalar ve Ankara hükümeti ile ilişkiler açısından diğer hükümetlerden hiçbir farkı yoktur. Bu hükümet döneminde siyaset daha da kirletilmiştir. Ve halk nezdinde siyaseten yalancıdır. Halkımız bu iflas etmiş sistemi değiştirmek ve dönüştürmek için gereken koşulların oluştuğunun bilincindedir. Bu momentum halkın kararlı duruşu ile vücut bulacaktır.

Birleşik Kıbrıs Partisi de bu süreçte en geniş halk cephesinin oluşması ve iflas etmiş bu yapının değiştirilmesi mücadelesinin başarıya ulaşması için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.