1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC HALKI ELEKTRİĞE YENİ BİR ZAMMI KALDIRAMAZ!
KKTC HALKI ELEKTRİĞE YENİ BİR ZAMMI KALDIRAMAZ!

KKTC HALKI ELEKTRİĞE YENİ BİR ZAMMI KALDIRAMAZ!

Mehmet Ali Talat’ın elektriğe yüzde 6’lık zammın kaçınılmaz olduğunu açıklaması

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın elektriğe yüzde 6’lık zammın kaçınılmaz olduğunu açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, halkın elektriğe yeni bir zammı kaldıramayacağını vurguladı.

Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, elektriğe yapılmak istenen zam için yükselen petrol fiyatları ve KIB-TEK’in zarara uğradığı gerekçe gösterildiğini kaydeden Korkmazhan, bu gerekçelerin demagoji olduğunu ileri sürdü.

Petrol fiyatlarının 115 dolardan, 45 dolara kadar düştüğünü, KIB-TEK’in bu düşüşü fiyatlara yansıtmayıp aradaki farkı vatandaşın cebinden aylarca çaldığını iddia eden Korkmazhan, Kıbrıs Rum tarafının 2015 yılı içerisinde elektrik fiyatlarında üç kez arka arkaya indirim gerçekleştirdiğini belirtti.

“Yapılmak istenen zammın esas nedeni, KIB-TEK Başkanı’na sağlanan makam aracını, personelini, partizanca istihdam edilen 135 kişinin getirdiği yükü, usulsüz borçalanmaları, ortalama 10 bin TL üzerinde olduğu iddia edilen ayrıcalıklıların ücretlerini ve diğer avantaları karşılamaya yöneliktir” idiasında bulunan  Korkmazhan, “KIB-TEK biran önce denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan zehirli gazlar nedeniyle başta Çatalköy ve Arapköy  olmak üzere bölgede  kanser hastalığının arttığını savunan Korkmazhan, Teknecik Elektrik Santrali’ne bir an önce filtre takılması gerektiğini kaydetti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.