1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC HARİÇ HERYER...
KKTC HARİÇ HERYER...

KKTC HARİÇ HERYER...

Bu ne biçim bir çelişki...

A+A-

 

KKTC’den aldığı pilot lisansı ile dünyanın birçok yerinde uçma hakkına sahip olan 19 yıllık pilot Cemal Sunar’ın uçamadığı tek ülke: KKTC

Kuzey Kıbrıs Sivil Havacılık Dairesi’nden 1995 yılında pilot lisansı alan 19 yıllık uçak pilotu Cemal Sunar, aldığı lisanla KKTC’de ne uçak kiralayabildi, ne de lisansını yenileyebildi. KKTC’de aldığı lisans ile İngiltere’den uçuş lisansı alan ve aldığı lisansla dünyanın birçok yerinde uçak kiralayıp uçma hakkına sahip olan Sunar, KKTC’den aldığı lisan ile kendi ülkesinde uçak kiralayamamaktan dert yandı. Sunar, “KKTC’den aldığım uçuş lisansı ile İngiltere’den de lisans aldım ancak kendi ülkemde uçak kiralayamıyorum” dedi.

“KKTC’DEN ALDIĞIM LİSANSLA İNGİLTERE’DE UÇTUM ANCAK KENDİ ÜLKEMDE UÇAMADIM”
KKTC’den lisans aldıktan sonra bir kez dahi uçak kiralayamadığını dile getiren Sunar sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk pilot lisansımı 1995 yılında KKTC’den aldım. Lisansı İngiltere’ye götürdüğümde Sivil Havacılık Dairesi, KKTC’nin Lisansını referans alarak kendi lisansını verdi. Bu lisansla dünyanın birçok yerinden uçak kiralayıp uçabilirsiniz. Ancak 20 yıldır KKTC’de uçak kiralayıp uçamıyorum. KKTC kendi verdiği lisanla bana uçak kiralamıyor. Gerekçe olarak ise uçakların bakım istediğini veya başka bahaneleri öne sürüyor.19 yıl önce aldığım lisanla kendi ülkemde bir kez dahi uçak kiralayamadığım gibi, adaya her gelişimde talepte bulunmama rağmen istediğimi alamadım.”

“NE PİLOT YETİŞTİRİYORLAR, NE DE LİSANSLARI YENİLİYORLAR”
KKTC Sivil Havacılık Dairesi’nin pilot yetiştirmeyi bıraktığını, bu nedenle son olarak 1995 yılında verdiği lisansları yenilemediğini kaydeden Sunar, “Bazı KKTC’li pilot arkadaşlarım Güney Kıbrıs’a gidip uçak kiralıyorlar. Bazıları ise yurt dışından eğitim alıp lisans sahibi oluyorlar. Yurt dışından aldıkları pilot lisansı ile Güney’de gidip uçak kiralıyorlar. Öte yandan 1995 yılında aldığımız lisanlar da yenilenmiyor. Sivil Havacılık’a gittiğimde ‘Artık lisanları yenilemiyoruz” cevabı alıyoruz” şeklinde konuştu. Sunar, KKTC’de 19 yıldır pilot yetiştirilmediğini kaydederek, “Burada pilot lisansı verilmediği için insanlar gidip yurt dışından lisans alıyor. Sivil Havacılığın AB standartlarına uygun bir şekilde yeni pilotlar yetiştirmesi gerekmektedir” dedi.

 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.