1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC İÇİN KATKIDA BULUNMAYA DEVAM
KKTC İÇİN KATKIDA BULUNMAYA DEVAM

KKTC İÇİN KATKIDA BULUNMAYA DEVAM

Kıbrıs’ı çok önemsediklerine ve katkı koymaya çalıştıklarına dikkat çeken Azizoğlu...

A+A-

 

 

Başbakan Ömer Kalyoncu, Uluslararası Ünviversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Orhan Hikmet Azizoğlu ve Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Uluslararası Ünviversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Orhan Hikmet Azizoğlu, Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin geleneksel toplantlarından birini LAÜ ev sahipliği ve işbirliğinde KKTC’de dün gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, konseyleri hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs’ı çok önemsediklerine ve katkı koymaya çalıştıklarına dikkat çeken Azizoğlu, konsey olarak diğer çalışmaları yanında, KKTC’nin tanınması için de çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Azizoğlu, ana temaları olan “Demokrasi ve Terörizm” konusunda da Başbakan Kalyoncu’ya bilgi vererek, özellikle bu coğrafyayı ilgilendiren ülkelerin demokratikleşmesi üzerine ve demokrasinin önündeki en önemli etken olan terörizmin panellerde tartışılarak katılımcı ülkelerde üniversitelerin ilgili makamlarına bilgi vereceklerini söyledi.

Azizoğlu, konsey olarak güçlerinin yettiği ölçüde KKTC için katkıda bulunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu da, etkinliğin KKTC’de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC’nin “üniversiteler adası” olarak anılan bir konumda olduğunu söyledi ve konseyin de KKTC’ye yapacağı katkıların büyük olacağına inanç belirtti.

Barış ve terörizmle mücadelenin önemine değinen Başbakan Ömer Kalyoncu, barışa ihtiyaç olduğunu ve terörün artık önünün alınması gerektiğini söyledi.

Terörün artık ortadoğudan dışa doğru yayılmaya başladığını, bunun önün alınmasına bilim adamlarının katkı koymasının şart olduğunu ifade eden Başbakan Kalyoncu, insanların barış içinde yaşayabilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs sorununa hala çözüm bulunamadığına da değinen Başbakan Kalyoncu, bu seferki görüşmelerden umutlu oldukların dile getirdi, barışın sağlanabileceğine inanç belirtti.

Başbakan Kalyoncu, konseye çalışmalarında başarılar diledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.