1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC İÇİN ÖNEMLİ İSİMLERDEN BİRİYDİ
KKTC İÇİN ÖNEMLİ İSİMLERDEN BİRİYDİ

KKTC İÇİN ÖNEMLİ İSİMLERDEN BİRİYDİ

Acı kayıp;

A+A-

KKTC'nin ilk Sayıştay Başkanı Osman İsmail Uğurhan vefat etti.

Uğurhan’ın damadı Ergin Ulunay tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Osman İsmail Uğurhan, bugün saat 01:30'da 91 yaşında vefat etti.

UĞURHAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Osman İsmail Uğurhan, 1923 tarihinde Güney Kıbrıs’ta bulunanı Peristerona’da doğdu, 1940’lı yılların başında Lefkoşa Türk Lisesi’ni bitirerek İngiliz Sömürge Yönetimi’nde memuriyete başladı. Bu arada Londra Ticaret Odası’nın Yüksek Muhasebe Sertifikası’nı alarak, 1960 tarihine kadar İngiliz Sömürge Yönetimi’nde Maliye Memuru olarak çalıştı.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından Türk Cemaat Meclisi’nin 1960'dan 1968'e kadar muhasipliğini ve Maliye Müdürlüğü’nü yaptı. 27 Aralık 1967'de Geçici Kıbrıs Türk Yönetimi’nin kurulması ile, 1968'de bu yönetimin Baş Murakıbı (Sayıştay) oldu. 1968'den 1978'e kadar Kıbrıs Türk Yönetimi’nin ve Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin Baş Murakıplığını yaptı. Baş Murakıplığın kaldırılarak Sayıştay’ın kurulması üzerine Ağustos 1978'de Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin Sayıştay Başkanı oldu ve bu görevi KKTC'nin kurulmasından sonra Nisan 1985 tarihine kadar yürüttü. Nisan 1985'de Sayıştay Başkanı olarak emekliye ayrıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.