1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC İLE DİREKT BAĞLANTILI...
KKTC İLE DİREKT BAĞLANTILI...

KKTC İLE DİREKT BAĞLANTILI...

Kabul etti;

A+A-

FİLİSTİN HALK PARTİSİ LİDERLERİNDEN İVAD: “İSRAİL, GAZZE SAHİLİNİN 3 KİLOMETRE AÇIKLARINDA KKTC İLE DİREKT BAĞLANTILI, İSRAİL VE NATO'NUN DENETİMİNDE BİR YÜZER LİMAN İNŞA EDİLMESİNİ KABUL ETTİ”

Filistin Halk Partisi liderlerinden Valid el-İvad, Hamas ile İsrail arasındaki en önemli barış anlaşması maddesinin; İsrail'in, Gazze sahilinin 3 kilometre açıklarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile direkt bağlantılı İsrail ve NATO'nun denetiminde bir "yüzer liman" inşa edilmesini kabul etmesi olduğunu söyledi.

Filistin'deki Hamas hareketinin, Filistinli gruplarla, geçmişte aralarında Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in de bulunduğu uluslararası ve Avrupalı taraflarla İsrail ile barışla ilgili görüşmelerinin ayrıntılarını görüştüğü bildirildi.

Filistin Halk Partisi liderlerinden Valid el-İvad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas, Filistinli gruplarla, İsrail ile yapılacak (muhtemel) barış anlaşmasının maddelerini görüştü" dedi.

İvad, anlaşma maddelerinin, Gazze'nin güneyindeki ticari Kerm Ebu Salim kapısı ve Gazze'nin kuzeyinde kişilerin geçişi için kullanılan Erez sınır kapılarının açılması, inşaat malzemeleri de dahil Gazze'ye her türlü malzemenin girişine izin verilmesini de kapsadığını belirtti.

Gazze'ye malzeme girişinin İsrail tarafından sıkı bir şekilde denetleneceğini kaydeden İvad, İsrail'in kesin bir şekilde reddetmesi nedeniyle Gazze'ye havaalanı inşa edilmesinin anlaşma maddelerini kapsamadığına işaret etti.

Uluslararası ve Avrupa tarafından Hamas ile İsrail arasında barış görüşmelerinin Filistin yönetiminden uzak bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden İvad, bu durumun Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğü güçlendirdiğini ve Filistin toprakları (Gazze ile Batı Şeria) arasında bölünmeyi ortaya koyduğunu vurguladı.

Öte yandan Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan ise Gazze'de barış anlaşması için belirlenmiş hiçbir düşüncenin bulunmadığını söyledi.

Rıdvan, "Hamas'ın barış konusunda gizlediği hiçbir şey yok. Gazze'yi Batı Şeria'dan ayırmayı güçlendirecek hiçbir anlaşmaya katılması da mümkün değildir" dedi.

İsrail basını son zamanlarda, Hamas ile İsrail arasında uzun vadeli barış anlaşması konusunda Arap ve Avrupalı tarafların önderliğinde bir arabuluculuk yürütüldüğünü ve Hamas'ın anlaşma üzerinde "son rötuşlarını" koymak için çalıştığını yazmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.