1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC İLK KEZ KATILDI!
KKTC İLK KEZ KATILDI!

KKTC İLK KEZ KATILDI!

KKTC ilk kez katıldı

A+A-

KKTC’deki bilişim firmaları, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonuyla ilk kez Almanya’da gerçekleştirilen CeBIT Hannover Bilişim Fuarı’nda katıldı.

Odadan verilen bilgiye göre, 10 Mart’ta başlayıp dün sona eren fuarda 30’dan fazla ülke insanı Kuzey Kıbrıs standını ziyaret etti.

Standata ülkenin bilişim ürünleri tanıtılırken, konuklara Türk Kahvesi, üzüm sucuğu ve pastelli gibi Kıbrıs’a özgü ürünler ikram edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ile Ticaret Ataşesi Kudret Ceran’ın yanı sıra, Türkiye Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu üyesi dernek yetkilileri olası işbirlikleri konusunda Kuzey Kıbrıs Bilişim Derneği ile temasta bulundu.

Bilişim Derneği Başkanı Nihat Yılmaz fuarı faydalı bulduklarına işaret ederek, KKTC’deki siyasilerin vakit kaybetmeden bilişim sektörünün potansiyelini farkına varmasını, somut projeler üretmesini istedi.

“2015’te fuara daha fazla firma katılmalı” diyen Yılmaz, Kuzey Kıbrıs’ı bu fuarda gören yabancıların şaşırdığını, Türkiye firmalarından da destek aldıklarını ifade etti.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Genel Sekreteri Doğa Dönmezer ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs” markasının böyle bir bilişim fuarında tanıtmanın önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Dönmezer, fuarın Kuzey Kıbrıs’taki bilişim firmaları için önemli gelişmeler yaratacağına inanç belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.