1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC İNSAN HAKLARI DERNEĞİ’NDEN FÜLE’YE ELEŞTİRİ!
KKTC İNSAN HAKLARI DERNEĞİ’NDEN FÜLE’YE ELEŞTİRİ!

KKTC İNSAN HAKLARI DERNEĞİ’NDEN FÜLE’YE ELEŞTİRİ!

KKTC İnsan Hakları Derneği, AB Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin,

A+A-

KKTC İnsan Hakları Derneği, AB Genişleme ve Komşuluk  Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin Türkiye ile AB arasındaki “Ortaklık Konseyi” toplantısında “katılım müzakerelerinde ilerlemenin Kıbrıs bağlantılı konularda ikna edici ilerleme kaydedilmesi halinde mümkün olacağı” yönünde açıklama yapmasını eleştirdi.

Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık tarafından yapılan açıklamada, derneğin bu açıklamayı Kıbrıs Türk Halkı’nın 1960 Kıbrıs Ortaklık Cumhuriyeti üzerindeki “Ortaklık Haklarına” bir saldırı ve “2004 Referandumu ile Kanıtlanmış Barışçı Emellerine” yapılmış bir hakaret ve  saygısızlık olarak değerlendirdiği kaydedildi.

Açıklamada, “AB’nin ve onun adına Stefan Füle’nin bu politikası Kıbrıs Rumlarının 50 yıldır işgali altında tuttukları 1960 Kıbrıs Ortaklık Cumhuriyeti’nin yasa dışı tek sahibi ve hükümranı olarak sürdürdükleri statükoyu tanıması için bu devletin garantörü olan Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmakta  olan bir baskıdır. Kıbrıs Türkleri’nin ortaklık haklarını desteklemekten, korumaktan vazgeçmesi ve terk etmesi için Türkiye üzerinde  politika ahlakı ile bağdaşmayan bir baskı olduğunu derneğimiz ilan etmekte ve tüm AB Yetkililerine başta AB Komisyon Başkanı, AB. Parlamento Başkanı, AİHM’ne bu konuda savunmalarını ve yanıtlarını açıklamaları için çağrı yapmaktadır” denildi.

Açıklamada, Kıbrıs sorununda ilerleme kaydedilebilmesi ve çözümü için Kıbrıslı Türkleri ile “Üyelik Uyum Sürecini”nin başlatılması, AB’nin üzerine düşeni görüşme sürecine paralel olarak yapması gerektiği de ifade edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.