1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KKTC INTERPOL GİBİ KURULUŞLARLA ÇALIŞMAKTADIR
KKTC INTERPOL GİBİ KURULUŞLARLA ÇALIŞMAKTADIR

KKTC INTERPOL GİBİ KURULUŞLARLA ÇALIŞMAKTADIR

Maliye Bakanı Ersin Tatar “Ülkemizde de kaçakçılığın önlenmesi konusunda Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz.

A+A-

Türkiye’nin desteği ile bu konuda önemli yol alınmıştır “ diyen Maliye Bakanı Ersin Tatar, bakanlık bürokratları ile birlikte yarın  İstanbul’da 7. Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Forumu Küresel Kongresi’ne katılacak.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıllarda Brüksel, Lyon, Cenevre, Mexico City ve Paris’te düzenlen kongrenin 7’incisi bu yıl İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve iki gün sürecek.

Uluslararası Markalar Birliği (INTA) ve Milletlerarası Ticaret Odası/Sahtecilik ve Korsanlığın Durdurulması için İş Dünyası Eylemi’nin (ICC/BASCAP) desteği ile Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve INTERPOL işbirliğinde düzenlen kongreye KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, TC Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın davetlisi olarak katılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek kongreye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği özel sektör ortağı olarak katkı koyacak.

Sahtecilik ve korsanla mücadele etmek üzere işbirliğinin sağlanması, toplumsal bilincin artırılması ve sürdürülebilir çözümlerin geliştirilebilmesi için büyük önem arz eden uluslararası platformda, üst düzey bakanlık yetkilileri, politika belirleyicileri, iş dünyası liderleri, devlet memurları, yasa yapıcılar, hakimler, tüketici grupları ve akademisyenlerden oluşan 1000 kişilik katılımcının yer alacağı belirtildi.

TATAR: “TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ İLE ÖNEMLİ YOL ALINMIŞTIR”

Maliye Bakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada, sahte ürünler ve taklit ürünler konusunda Türkiye’de yapılacak olan kongrede, örgütlerin bu tip konular hakkında yaptığı önemli çalışmaların konuşulacağını, kayıt dışılığa yol açan bu gibi işlemler için tüm dünyada çok ciddi önlemler alınmakta olduğunu kaydetti.

“Ülkemizde de kaçakçılığın önlenmesi konusunda Türkiye Cumhuriyeti iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Türkiye’nin desteği ile bu konuda önemli yol alınmıştır “ diyen Tatar, “Maliye Bakanlığı’na bağlı Gümrük ve Rüsumat Dairemiz Türkiye gümrükleri ile sürekli temas halindedir ve bu bağlamda 7.Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Forumu Küresel Kongresi’ne KKTC olarak katılımımız sağlanmıştır” dedi.

“ULUSLARARASI KURULUŞLARLA ÇALIŞILIYOR”

Maliye Bakanı Tatar, küresel kongreye katılım ile ilgili olarak yaptığı açıklamada KKTC’nin uluslar arası kuruluşlarla bağlantısına dikkat çekti.
Bakan Tatar, “Dünyada kaçakçılıkla mücadelede sınır yoktur. Ülkeler arası bağlantılar ve iş birliğinde çalışmalar yapılmaktadır. KKTC’nin Interpol gibi tüm uluslar arası kuruluşlarla çalışmakta olduğunu, İngiltere gibi ülkelerin gerek polis gerekse gümrük idareleri ile iş birliği içerisinde olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Küresel kongreye katılmamız bu bağlamda önemlidir. KKTC’nin uluslar arası örgütlerle işbirliği yapması ve bunu karşılığında kabul görmesi önemlidir” şeklinde konuştu.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.