1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC KARANLIKTA KALMAYA MAHKUM GİBİ...
KKTC KARANLIKTA KALMAYA MAHKUM GİBİ...

KKTC KARANLIKTA KALMAYA MAHKUM GİBİ...

KKTC günden güne daha da karanlıklaşıyor gibi... Gerek olayları.. gerek elektriğiyle...

A+A-

Su boruları elektriksiz bıraktı
Sabah saatlerinde iki kez kesilen elektriklerin, Türkiye’den gelen su borularının döşenmesinde elektrik yer altı kablolarına zarar vermesinden kaynaklandığı belirtildi.

Kuzey Kıbrıs dün bir süre yine elektriksiz kaldı. Sabah saatlerinde iki kez kesilen elektriklerin, Türkiye’den gelen su borularının döşenmesinde elektrik yer altı kablolarına zarar vermesinden kaynaklandığı belirtildi.

Elektrik kesintileriyle ilgili olarak konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, elektrik kesintilerinin Elektrik Kurumu’ndan değil TC’den gelecek su projesiyle ilgili olarak Mağusa bölgesinden geçecek hatların elektrik yer altı kablolarıyla aynı çizgiye düşmesinden kaynaklandığını söyledi.

Lefkoşalıların bir süre elektrik kesintileri kaderi olacağını belirten Akim, dün yedinci kez elektriklerin kesintiye uğradığını söyledi.

Hatların nerden geçeceği yönünde daha önce çizim yapıldığını ancak su borularının hatların üzerinden ya da paralel olarak geçeceğini aktaran Akim, şunları aktardı: “Biz kurum olarak bu döşemeyi yapanlara mühendislerimizden gönderdik. Mühendislerimiz bizim kabloların yerlerini, derinliklerini ve nerelerden geçtiklerini belirler ve ona göre kazı yaparlar ama her gün bir kaza olur.

Dün ve önceki gün ikişer kez kaza oldu ve bize yer altı kablolarını patlattılar. Sıkıntı Lefkoşa’ya çıkan yerdedir. Yarından (bugünden) sonraki daha büyük tehlike çemberden Bayrak üssü güzergahı üzerindeki hatlara gelindiğinde sıra Lefkoşa’nın 4’te 3’ü karanlık kalabilir. Çünkü kablolar ve borular orada tam üst üste gelir.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.