1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC KİMLİK KARTLARINDA YENİ UYGULAMA!
KKTC KİMLİK KARTLARINDA YENİ UYGULAMA!

KKTC KİMLİK KARTLARINDA YENİ UYGULAMA!

Yeni kimlik kartlarıyla ilgili bilgi;

A+A-

BRTK'da programa katılan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, yeni kimlik kartlarıyla ilgili bilgi aktardı.

Alicik, yeni elektronik veya çipli olarak da tanımlanan kimlik kartlarının uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktığını ve çağın olmazsa olmazları arasında yer aldığını söyledi.

Süreç içerisinde çipli kimlik kartlarının kullanımının yaygınlaşacağını kaydeden Alicik, vergi veya sigorta sertifikasyon merkezinin, elektronik imza çalışmalarının da hayata geçmesiyle birlikte kimlik kartı bilgilerine bürokrasiye gerek kalmadan ulaşılabileceğini belirterek,  gerekli çalışmaların süratli bir şekilde yapıldığını anlattı.

Alicik, çipli kimlik kartlarının ülkeye giriş ve çıkışlarda kullanılabileceğini, devletle olan bürokratik işlemlerin kolaylıkla yürütebileceğini ve e-devletin bir parçası olduğunu vurguladı.

Yeni kimlik kartlarının ücret karşılığı değiştirilebileceğini söyleyen Alicik,  55-60 yaş üzeri olup da sosyal yardımdan maaş alan kişilere ücretsiz değişim yapmayı hedeflediklerini de kaydetti.

Alicik, yeni kimlik kartlarının “Akdeniz’de yükselen bir devlet, bir toplum” felsefesiyle tasarlandığını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.