1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC LONDRA TEMSİLCİLİĞİ
KKTC LONDRA TEMSİLCİLİĞİ

KKTC LONDRA TEMSİLCİLİĞİ

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, KKTC Londra Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle Londra’da kutlandı.

A+A-

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, KKTC Londra Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle Londra’da kutlandı.

KKTC Londra Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kutlama etkinlikleri çerçevesinde 9-13 Temmuz tarihlerinde Londra’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin, Londra’da yaşayan Şehit Aileleri ve Malul Gazilere yönelik bir madalya töreni düzenlendiği kaydedildi.

Ayrıca Temsilciliğin girişimleri sonucu, Birleşik Krallık Milletvekili, Lord ve Belediye Meclis üyelerinden oluşan bir heyetin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen etkinliklere katılımı sağlandığı da belirtildi.

Açıklamada, aralarında Muhafazakar Parti Milletvekili Andrew Rosindell, Parlamentodaki Dostluk Grubumuz üyeleri Lord Maginnis, Lord Northbrook ve Havering Bölgesi Belediye Meclis üyesi Kıbrıslı Türk Osman Derviş ve Havering Belediye Meclis üyesi Damian White’ın da bulunduğu heyet üyelerinin ziyaret boyunca üst düzey yetkililerle temaslarda bulunduğu ve Kıbrıs meselesinde gelinen son duruma ilişkin güncel bilgi edindiği kaydedildi.

Son olarak KKTC Londra Temsilciliği 19 Temmuz tarihinde, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ve Kıbrıs Türk sivil toplum örgütlerinden oluşan temsili bir heyetle 20 Temmuz kutlamaları çerçevesinde TC Londra Büyükelçiliğine şükran ziyaretinde bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.