1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KKTC MERKEZ BANKASI 2013 BİRİNCİ ÇEYREK BÜLTENİNİ YAYIMLADI
KKTC MERKEZ BANKASI 2013 BİRİNCİ ÇEYREK BÜLTENİNİ YAYIMLADI

KKTC MERKEZ BANKASI 2013 BİRİNCİ ÇEYREK BÜLTENİNİ YAYIMLADI

MERKEZ BANKASI BAŞKANI SAN: “BANKACILIK VE FİNANAS ALANINDA GEREKLİ YASAL DÜZENLEMELERİ KKTC’NİN DE BİR AN ÖNCE YAPMASI GEREİR”

A+A-

KKTC Merkez Bankası’nın yılda dört defa yayımladığı bültenlerin 2013 yılı birinci sayısı Banka’nın web sitesi üzerinden yayımlandı.

Bültende yılın birinci çeyreğinde dünya ekonomisinin genel görünümüne ve KKTC ekonomisi ile ilgili en güncel verilere yer verilirken, ağırlıklı olarak KKTC Bankacılık sektörünün son durumu çeşitli istatistiki verilerle ve göstergelerle kamuoyunun bilgisine sunuldu.

SAN

Merkez Bankası Başkanı Dr. Bilal San, bültenin önsözünde küresel ekonomideki dalgalanmalara ve çözüm çabalarına değinerek, bankacılık ve finans alanında diğer ülkelerde yapılan yasal düzenlemelere dikkat çekti ve KKTC’nin de bir an önce gerekli yasal düzenlemeleri yapması gerektiğini vurguladı.

2008 yılından beri Türkiye’de 50’nin, ABD’de 140’ın, AB’de ise 150’nin üzerinde birincil ve ikincil yasal düzenleme yapıldığını belirten San, KKTC’de her geçen gün daha büyük ihtiyaç haline gelen yasal reformlar için devam eden iyi niyetli çalışmaların bir takvim ve program dahilinde acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

San, KKTC bankacılık sektörünün yılın birinci çeyreğindeki performansını değerlendirirken, sektörün performans oranları ve finansal derinleşme göstergelerinin yasal sınırlar ve beklentiler dahilinde olmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.