1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC MERKEZ BANKASI'NDA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ!
KKTC MERKEZ BANKASI'NDA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ!

KKTC MERKEZ BANKASI'NDA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ!

3 Milyon TL'lik soygunun ardına KKTC Merkez Bankası'na da soygun girişimi;

A+A-

Bugün sabah saat 09.15 ve 09.40 saatleri arasında meydana gelen soygun girişimi ile hem görevliler hem de olaya şahit olan kişiler büyük bir endişe ve korku yaşadı.

Soygun girişiminin başarısız bir şekilde sona ermesi sevindirirken, 3 milyon TL olayının etkisi henüz atlatılabilmiş değilken bu gibi olayların artması, KKTC'de soygunların endişe verici bir boyuta taşındığı endişesini yarattı.

OLAY NASIL YAŞANDI

Banka görevlileri kasadan para almak üzere bankaya girdiler. Görevlilerin paraları kasadan alması ve dışarı çıkmasının ardına soygun girişiminde bulunan kişiler görevlilere sprey sıktılar ve başlarına silah dayadılar. Banka görevlilerinden biri parayı alıp KKTC Merkez Bankası'na tekrar girmeyi başarması üzerine soyguncular girişimlerinde başarısız oldular.

MURAT DOĞAN TİPİ ARAÇ İLE GELDİLER

Saat 09:30 sıralarında kullanımlarındaki Doğan marka araç ile KKTC Merkez Bankası'na gelen kimliği belirsiz 3 kişi, bu sırada bankada para ve çek yatırmak için bulunan TC Ziraat Bankası memuru Hasan Dağkuş'un üzerine saldırarak elindeki para ve çekleri almaya çalıştı.

BİBER GAZI KULLANDILAR

Soyguncular TC Ziraat Bankası memuruna üzerine saldırdıkları sırada Dağkuş'un yüzüne sprey sıkarak, onu etkisiz hale getirip elindeki paraları almak istediler. Fakat çevredeki vatandaşlar tarafından engellenen soygun girişiminin ardından soygunu gerçekleştirmek isteyenler korkarak olay yerinden kaçtılar.

Saldırıya uğrayarak, soyulmaya çalışan banka memuru Dağkuş ise ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Elde edinilen bilgilere göre soygun girişiminde bulunan kişilerin 3 kişi olduğu ve olay yerinden kaçarak uzaklaştıkları belirtildi.

Polis olayla ilgili KKTC Merkez Bankası'nda şu an soruşturma ve inceleme yaparken, kaçarak uzaklaşan soyguncular aranmaktadır.

Kıbrıs 7/24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.